suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kuopion kaupunki

Kunnallinen päiväkotihoito

  • Palvelu
  • Kuopio
  • Julkinen palvelu

Kuopiossa voit hakea päiväkotihoitopaikkaa vähintään 10 kuukauden ikäiselle lapselle perheellesi parhaiten sopivasta päiväkodista. Jos tarvitset työn tai opiskelun vuoksi lapsellesi iltahoitoa tai vuorotyön vuoksi yöhoitoa, hae hoitopaikkaa ilta- tai vuorohoitopäiväkodista.

Toimi näin

Hae päiväkotipaikkaa lapselle viimeistään neljä kuukautta ennen päivähoidossa aloittamista.

Käytä päivähoitopaikkaa hakiessasi ensisijaisesti verkkoasiointia. Jos sinun ei ole mahdollista käyttää verkkoasiointikanavaa, vie päivähoitohakemus tulostettuna päivähoitotoimistoon tai lähetä se postitse.

Kenelle ja millä ehdoin

Hoitoa voi saada lapsi, joka ei ole vielä oppivelvollinen.

Myös oppivelvollisuusikäinen voi saada päivähoitoa, jos erityiset olosuhteet sitä vaativat eikä hoitoa voida muuten järjestää.

Voit saada lapsellesi päiväkotihoitopaikan perheen tarpeen mukaan äitiysrahakauden päätyttyä lapsen kouluun menoon asti.

Palvelu on maksullinen.

Maksun suuruuteen vaikuttavat perheen koko, tulot ja hoitopäivien pituus.

Tausta ja lainsäädäntö

Alle 7-vuotias lapsesi voivat saada päiväkotihoitoa kunnan järjestämänä. Käytännössä päiväkotihoitoa järjestävät kunnat yksin tai yhdessä, yksityiset toimijat, järjestöt ja muut yhteisöt, joilta kunta ostaa palvelun.

Varhaiskasvatuksen tavoitteena on tukea lapsen kasvua, kehitystä ja oppimista sekä edistää tämän hyvinvointia. Jokaiselle lapselle laaditaan päiväkotihoidossa varhaiskasvatussuunnitelma.

Kunnallinen päiväkotihoito voi olla joko kokopäiväistä tai osapäiväistä.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKuopion kaupunki
Palvelusta vastaaKuopion kaupunki
Alue Kuopio
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Kuopion kaupunki
Päivitetty: 22.1.2020