suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kempeleen kunta

Kunnallinen päiväkotihoito

  • Palvelu
  • Kempele
  • Julkinen palvelu

Kempeleen kunnalla on tavoitteena tarjota asukkaiden tarpeisiin vastaavia laadukkaita varhaiskasvatuspalveluja. Varhaiskasvatus tukee lapsen monipuolista hyvinvointia yhdessä vanhempien kanssa. Kempeleessä toimii 9 kunnallista päiväkotia, joista useimmissa järjestetään myös esiopetusta. Päiväkodit ovat avoinna yleisimmin 6.30-17.00 Yhdessä päiväkodissa tarjotaan ympärivuorokautista päivähoitoa. Lisäksi on kolme ryhmäperhepäiväkotia, joissa hoidetaan pääsääntöisesti vuorohoitoa tarvitsevia lapsia.

Toimi näin

Hae varhaiskasvatuspaikkaa lapselle viimeistään neljä kuukautta ennen päivähoidossa aloittamista.

Päivähoitopaikkaa haetaan sähköisesti Kempeleen kunnan varhaiskasvatuksen Internet - sivun kautta. Päivähoitopaikkaa voi hakea ympäri vuoden neljä kuukautta ennen hoidon alkua. Jos päivähoitopaikkaa tarvitaan äkillisesti vanhemman työllistymisen, koulutuksen tai opintojen vuoksi, eikä hoidontarpeen alkamisajankohta ole ennakoitavissa, tulee hoitopaikkaa hakea viimeistään kahta viikkoa ennen kuin lapsi tarvitsee hoitopaikan.

Kenelle ja millä ehdoin

Varhaiskasvatusta voi saada lapsi, joka ei ole vielä oppivelvollinen.

Myös oppivelvollisuusikäinen voi saada varhaiskasvatusta, jos erityiset olosuhteet sitä vaativat eikä hoitoa voi muuten järjestää.

1.8.2016 voimaan tulleen varhaiskasvatuslain 11 a § mukaan lapsi voi saada varhaiskasvatusta enintään 20 tuntia viikossa, mikäli vanhempi on hoitovapaalla, eläkkeellä, työttömänä tai muusta syystä kotona.

Palvelu on maksullinen.

Maksun suuruuteen vaikuttavat perheen koko, tulot ja hoitopäivien pituus.

Tausta ja lainsäädäntö

Varhaiskasvatuksen yhtenä toimintamuotona on päiväkotitoiminta, jota järjestetään päiväkodissa.

Varhaiskasvatuksen tavoitteena on tukea lapsen kasvua, kehitystä ja oppimista sekä edistää hänen hyvinvointiaan. Jokaiselle lapselle laaditaan päiväkodissa varhaiskasvatussuunnitelma.

Kunnallinen päiväkotihoito voi olla joko kokopäiväistä tai osapäiväistä.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKempeleen kunta
Palvelusta vastaaKempeleen kunta
Alue Kempele
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Kempeleen kunta
Päivitetty: 30.1.2020