suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kauhajoen kaupunki

Kunnallinen päiväkotihoito

  • Palvelu
  • Kauhajoki
  • Julkinen palvelu

Päiväkotihoito on päiväkodissa järjestettävää varhaiskasvatussuunnitelman mukaista hoitoa, kasvatusta ja opetusta. Kauhajoella toimii neljä kunnallista päiväkotia: Aron päiväkoti, Filppulan päiväkoti, Päiväkoti Pikku-Äijä ja Päiväkoti Satureppu. Päiväkodin hoito- ja kasvatushenkilöstö koostuu varhaiskasvatuksen opettajista ja varhaiskasvatuksen lastenhoitajista, joilla on ammatillisesti paras varh ...

Toimi näin

Hae varhaiskasvatuspaikkaa lapselle viimeistään neljä kuukautta ennen päivähoidossa aloittamista.

Alle kouluikäisten lasten varhaiskasvatuspaikkoja voi hakea ympäri vuoden perheen tarpeen mukaan. Hakemus tulee jättää viimeistään neljä kuukautta ennen hoidon tarvetta.

Mikäli varhaiskasvatuksen tarve johtuu työllistymisestä, opinnoista tai koulutuksesta eikä hoidon tarpeen alkamisajankohta ole ennakoitavissa, on varhaiskasvatuspaikkaa haettava niin pian kuin mahdollista, kuitenkin viimeistään kaksi viikkoa ennen kuin lapsi tarvitsee hoitopaikan.

Varhaiskasvatukseen haetaan sähköisellä hakemuksella.

Kun perhe saa hoitopaikkapäätöksen, päätöksen mukana tulee vastaanottoilmoitus, jossa perhe vahvistaa varhaiskasvatuspaikan vastaanottamisen ja hoidon aloittamisajankohdan. Jos perhe on hyväksynyt sähköisen tiedoksiannon, päätöksen saa ja hoitopaikan hyväksymisen voi tehdä Varhaiskasvatuksen sähköinen asiointi -palvelussa.

Kenelle ja millä ehdoin

Varhaiskasvatusta voi saada lapsi, joka ei ole vielä oppivelvollinen.

Myös oppivelvollisuusikäinen voi saada varhaiskasvatusta, jos erityiset olosuhteet sitä vaativat eikä hoitoa voi muuten järjestää.

Tausta ja lainsäädäntö

Varhaiskasvatuksen yhtenä toimintamuotona on päiväkotitoiminta, jota järjestetään päiväkodissa.

Varhaiskasvatuksen tavoitteena on tukea lapsen kasvua, kehitystä ja oppimista sekä edistää hänen hyvinvointiaan. Jokaiselle lapselle laaditaan päiväkodissa varhaiskasvatussuunnitelma.

Kunnallinen päiväkotihoito voi olla joko kokopäiväistä tai osapäiväistä.

Palvelun toteuttaa

Kauhajoen kaupunki

Palvelusta vastaa

Kauhajoen kaupunki
Tekstistä vastaa: Kauhajoen kaupunki
Päivitetty: 19.12.2022