suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Hattulan kunta

Kunnallinen päiväkotihoito

  • Palvelu
  • Hattula
  • Julkinen palvelu

Hattulan kunnan varhaiskasvatuksen painopiste on päiväkotien varhaiskasvatuspalveluissa. Kunnassa on viisi päiväkotia, joista Juteinin koulun ryhmässä on vain esiopetusikäisiä. Pappilanniemen päiväkodissa on pidennetty aukioloaika, joten se palvelee myös vuorotöissä käyviä vanhempia.

Lisätietoja päiväkodeista, niiden toiminnasta ja esimerkiksi lasten ajatuksia päivähoidosta löydät Hattulan kunnan varhaiskasvatuksen verkkosivuilta. Siellä on myös syvällisempää tietoa varhaiskasvatuksen arvoista ja toimintaperiaatteista.

Toimi näin

Hae varhaiskasvatuspaikkaa lapselle viimeistään neljä kuukautta ennen päivähoidossa aloittamista.

Varhaiskasvatuksen verkkosivuilla on linkki sähköiseen hakulomakkeeseen, jolla voit hakea päiväkotipaikkaa. Siellä on myös ohjeet lomakkeen täyttämiseksi. Palvelu edellyttää sähköistä tunnistautumista eli tarvitset esimerkiksi verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenteen. Jos et pysty käyttämään sähköistä palvelua, hakemuksen voi noutaa varhaiskasvatustoimisto, joka sijaitsee Marjahatussa. Hakemus on voimassa vuoden sen jättöpäivästä lukien.

Kiireellisissä tapauksissa, jos lapsen huoltaja saa esimerkiksi työ- tai opiskelupaikan, on päiväkotipaikkaa haettava niin pian kuin mahdollista, mutta viimeistään kaksi viikkoa ennen kuin hoidon tarve alkaa. Tällöin hakemuksen liitteenä on toimitettava todistukset äkillisestä työllistymisestä tai opiskelupaikasta. Jos haet lapsellesi paikkaa kiireellisenä, ota sähköisen hakemuksen lisäksi yhteyttä puhelimitse tai sähköpostilla palvelusuunnittelijaan.

Kenelle ja millä ehdoin

Varhaiskasvatusta voi saada lapsi, joka ei ole vielä oppivelvollinen.

Myös oppivelvollisuusikäinen voi saada varhaiskasvatusta, jos erityiset olosuhteet sitä vaativat eikä hoitoa voi muuten järjestää.

Palvelu on maksullinen.

Maksun suuruuteen vaikuttavat perheen koko, tulot ja hoitopäivien pituus.

Tausta ja lainsäädäntö

Varhaiskasvatuksen yhtenä toimintamuotona on päiväkotitoiminta, jota järjestetään päiväkodissa.

Varhaiskasvatuksen tavoitteena on tukea lapsen kasvua, kehitystä ja oppimista sekä edistää hänen hyvinvointiaan. Jokaiselle lapselle laaditaan päiväkodissa varhaiskasvatussuunnitelma.

Kunnallinen päiväkotihoito voi olla joko kokopäiväistä tai osapäiväistä.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaHattulan kunta
Palvelusta vastaaHattulan kunta
Alue Hattula
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Hattulan kunta
Päivitetty: 15.1.2020