suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Haminan kaupunki

Kunnallinen päivähoito

  • Palvelu
  • Hamina
  • Julkinen palvelu

Päiväkodit tarjoavat koko- ja osa-aikaista hoitoa, kasvatusta ja opetusta pääsääntöisesti alle kouluikäisille lapsille. Varhaiskasvatusta järjestetään tarvittaessa myös esiopetuksen lapsille.

Varhaiskasvatuksen tavoitteena on tukea lapsen kasvua, kehitystä ja oppimista sekä edistää tämän hyvinvointia yhteistyössä huoltajien kanssa.

Jokaiselle lapselle laaditaan päiväkotihoidossa varhaiskasvatu ...

Toimi näin

Hae varhaiskasvatuspaikkaa lapselle viimeistään neljä kuukautta ennen päivähoidossa aloittamista.

Äkillisessä tilanteessa työnsaannin tai opiskelun takia hoitopaikkaa tulee hakea vähintään kaksi viikkoa ennen hoidon alkua.

Parhaiten vanhempien toiveiden mukainen hoitopaikka järjestyy alkusyksystä, mikäli päivähoitohakemus on jätetty 4 kuukautta aiemmin. Muina aikoina hoitopaikkaa tarjotaan sieltä, missä paikkoja on vapaana. Jos lapsi ei saa vanhempien toivomaa hoitopaikkaa, voi siirtohaun laittaa voimaan. Siirtohaku on uudistettava vuosittain 30.4. mennessä, muuten se raukeaa.

Lapsen päivähoitopaikka tai - ryhmä voi hoitosuhteen aikana toiminnallisista syistä muuttua yhteisellä sopimuksella vanhempien kanssa.

Kenelle ja millä ehdoin

Varhaiskasvatusta voi saada lapsi, joka ei ole vielä oppivelvollinen.

Myös oppivelvollisuusikäinen voi saada varhaiskasvatusta, jos erityiset olosuhteet sitä vaativat eikä hoitoa voi muuten järjestää.

Tausta ja lainsäädäntö

Varhaiskasvatuksen yhtenä toimintamuotona on päiväkotitoiminta, jota järjestetään päiväkodissa.

Varhaiskasvatuksen tavoitteena on tukea lapsen kasvua, kehitystä ja oppimista sekä edistää hänen hyvinvointiaan. Jokaiselle lapselle laaditaan päiväkodissa varhaiskasvatussuunnitelma.

Kunnallinen päiväkotihoito voi olla joko kokopäiväistä tai osapäiväistä.

Palvelun toteuttaa

Haminan kaupunki

Palvelusta vastaa

Haminan kaupunki
Tekstistä vastaa: Haminan kaupunki
Päivitetty: 1.9.2023