suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio TE-toimisto

Kulukorvaus TE-toimiston järjestämiin palveluihin osallistumisen ajalta

  • Palvelu
  • Koko maa poislukien Ahvenanmaa
  • Julkinen palvelu

TE-toimisto tai kuntakokeilu maksaa harkinnanvaraisesti kulukorvausta sinulle, jos sinulla ei ole työtä ja osallistut työllistymistä edistävään palveluun.

Työllistymistä edistäviä palveluja, joihin voidaan maksaa kulukorvausta, ovat

  • maahanmuuttajan omaehtoinen opiskelu,
  • työvoimakoulutus,
  • työnhakuvalmennus ja uravalmennus,
  • työkokeilu ja koulutuskokeilu ja
  • kuntouttava työtoiminta.

Saat ...

Toimi näin

Jos saat työttömyysturvaa, Kela tai työttömyyskassa myöntää kulukorvauksen työttömyysturvan maksamisen yhteydessä, eikä sitä tarvitse hakea erikseen.

Jos sinulla ei ole oikeutta työttömyysturvaan, keskustele TE-toimiston tai kuntakokeilun asiantuntijan kanssa mahdollisuudestasi saada harkinnanvaraista kulukorvausta. Kun haet korvausta, täytä lomake Työ- ja elinkeinotoimistolta haettava kulukorvaus (TEM 630) ja palauta lomake TE-toimistoon tai kuntakokeiluun. Sinun on haettava kulukorvausta kuukauden kuluessa maksatusjakson päättymisestä. Korvaus maksetaan jälkikäteen.

Kenelle ja millä ehdoin

TE-toimisto tai kuntakokeilu voi maksaa harkinnan mukaan kulukorvausta, jos et ole oikeutettu saamaan sitä Kelasta tai työttömyyskassasta. TE-toimisto tai kuntakokeilu ei voi maksaa harkinnanvaraista kulukorvausta, jos sinulla on mahdollisuus saada työttömyysturvaa.

Tausta ja lainsäädäntö

Työ- ja elinkeinoministeriön asetus työssäkäyntialueista

Palvelun toteuttaa

TE-toimisto

Muut vastuuorganisaatiot

Pohjois-Savon TE-toimisto, Hämeen TE-toimisto, Varsinais-Suomen TE-toimisto, Pohjanmaan TE-toimisto, Keski-Suomen TE-toimisto, Kaakkois-Suomen TE-toimisto, KEHA-keskus, Uudenmaan TE-toimisto, Pohjois-Pohjanmaan TE-toimisto, Etelä-Pohjanmaan TE-toimisto, Lapin TE-toimisto, Pohjois-Karjalan TE-toimisto, Etelä-Savon TE-toimisto, Pirkanmaan TE-toimisto, Kainuun TE-toimisto, Satakunnan TE-toimisto

Palvelusta vastaa

TE-toimisto
Tekstistä vastaa: TE-toimisto
Päivitetty: 5.2.2024