suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Rovaniemen kaupunki

Kulttuuriverstas

 • Palvelu
 • Rovaniemi
 • Julkinen palvelu

Kulttuuriverstas on yhteisöllisen tekemisen paikka, jossa nuoret hakevat suuntaa tulevaisuudelleen työn ja opiskelun saralla. Kulttuuriverstas jakautuu kolmeen ryhmään.

Verstas on 18-28-vuotiaille suunnattu työkokeiluryhmä, jossa nuoret opettelevat ja toteuttavat vajaan puolen vuoden toimintakauden aikana erilaisia kulttuuri- ja media-alojen sisältöjä, projekteja ja tapahtumia. Tehtäviin voi kuulua esimerkiksi äänittämistä, kuvausta, kirjoittamista, ilmaisutaitoja tai miksaamista. Hakijoilta toivotaan erilaisista kulttuurin muodoista kiinnostunutta mieltä ja innostusta kokeilla uusia asioita. Aiempaa osaamista tai kokemusta kulttuurista tai mediasta ei tarvitse. Työn ohessa harjoitellaan työelämätaitoja ja suunnitellaan omaa tulevaisuutta. Verstaalla työskennellään säännöllisesti viitenä päivänä viikossa, kuusi tuntia päivässä. Ryhmiä toteutetaan kaksi vuodessa. Syyskausi kestää elokuun puolestavälistä joulun alle, kevätkausi puolestaan tammikuusta kesän kynnykselle.

Vartti-ryhmä on 17-28-vuotiaille nuorille tarkoitettu pienryhmä, jonka kautta pääsee tutustumaan Kulttuuriverstaan toimintaan. Ryhmän toiminta sisältää muun muassa retkeilyä, kokkailua, kädentaitoja ja luovaa kirjoittamista. Vartissa treenataan arjen taitoja, hyvinvointitaitoja, sosiaalisia taitoja sekä perehdytään työ- ja opiskeluelämän periaatteisiin. Vartti-toimintaa on 1-2 päivää viikossa, neljä tuntia päivässä. Toimintaan osallistumisen kesto on yksilöllinen, ja se sovitaan jokaisen ryhmäläisen kanssa erikseen. Vartti-ryhmään on jatkuva haku.

Roti-ryhmä on peruskoulun päättäneille 15-17-vuotiaille nuorille suunnattu pienryhmä, jossa harjoitellaan arjen taitoja, tutustutaan työelämän pelisääntöihin sekä tuetaan mielen hyvinvointia ja sosiaalisia taitoja. Ryhmässä tavoitteena on yhdessä nuoren kanssa löytää hänen omat vahvuutensa ja tavoitteensa tulevaisuudelle. Roti-ryhmään ei haeta, vaan ryhmän toimintaa pilotoidaan lukuvuonna 2021-22 perusopetuksen lisäopetusluokan eli kymppiluokan kanssa.

Toimi näin

Verstas -ryhmä

 • tarkista TE-toimistosta, että olet työkokeilukelpoinen
 • täytä sähköinen hakulomake kevään ryhmään 17.1.2022 mennessä
 • otamme sinuun yhteyttä ja sovimme haastatteluajan

Vartti -ryhmä

 • ota yhteyttä yksilövalmentajaan

Kenelle ja millä ehdoin

Verstas -ryhmään voit hakea, jos olet 18-28-vuotias ja työkokeilu- tai palkkatukikelpoinen.

Vartti-ryhmään voit hakea, jos olet 17-28-vuotias ja

 • olet työttömänä tai
 • sairauslomalla tai
 • saat kuntoutustukea tai
 • olet keskeytyksellä opinnoista.

Roti-ryhmään ei voi hakea.

Palvelu on maksuton.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaRovaniemen kaupunki
Palvelusta vastaaRovaniemen kaupunki
Alue Rovaniemi
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Rovaniemen kaupunki
Päivitetty: 29.10.2021