suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Sastamalan kaupunki

Kulttuuripalvelut

  • Palvelu
  • Sastamala
  • Julkinen palvelu

Kulttuuritoimintaa ohjaa laki kuntien kulttuuritoiminnasta. Kunnan tehtävänä on edistää, tukea ja järjestää kulttuuritoimintaa kunnassa sekä järjestää kunnan asukkaille mahdollisuuksia taiteen perusopetukseen sekä harrastusta tukevaan opetukseen taiteen eri aloilla.

Kulttuuritoiminta on taiteen harjoittamista ja harrastamista sekä taidepalvelusten tarjontaa ja käyttöä, kotiseututyötä sekä paikallisen kulttuuriperinnön vaalimista ja edistämistä. Taiteen perusopetusta Sastamalassa järjestävät Sastamalan Opisto ja Sastamalan musiikkiopisto.

Sastamalan kulttuuripalveluiden tavoitteena on yhteisöllisyyden vahvistaminen luomalla edellytyksiä monipuoliselle kulttuuritoiminnalle ja vahvalle identiteetille, kirjakulttuuri ja kestävä kehitys huomioiden.

Kulttuuripalvelut järjestää näyttelytoiminta Kulttuuritalo Jaatsilla ja Pirunvuoren Kivilinnalla. Näyttelyitä tuotetaan yhteistyössä eri toimijoiden kanssa.

Kulttuuripalveluiden budjetista myönnetään vuosiavustuksia ja kohdeavustuksia järjestöille sekä taiteen ja kulttuurin apurahoja yksittäisille henkilöille.

Kulttuuripalvelut järjestää Veteraanipäivän ja Itsenäisyyspäivän juhlat yhteistyössä seurakunnan kanssa sekä on mukana monien muidenkin tapahtumien järjestämisessä yhteistyössä eri toimijoiden kanssa. Kulttuuripalvelut hallinnoi kaupungin taidekokoelmaa.

Museopalvelut kaupunki ostaa Suomen kirjainstituutin säätiöltä.

Toimi näin

Kulttuuritalo Jaatsi

Kulttuuripalvelupäällikkö, puh 040 637 2443

Palvelusihteeri, puh. 040 517 1671

Vanhan kirjallisuuden päivät

Toiminnanjohtaja, puh. 040 637 2443

Tuottaja, puh. 050 301 5547

Kultuuripalveluiden toimisto avoinna ma-pe 9-15

Perustiedot

Palvelun toteuttaaSastamalan kaupunki
Palvelusta vastaaSastamalan kaupunki
Alue Sastamala
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Sastamalan kaupunki
Päivitetty: 23.11.2020