suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Mäntyharjun kunta

Kulttuuripalvelut

  • Palvelu
  • Mäntyharju
  • Julkinen palvelu

Mäntyharjun kulttuuripalvelut järjestää kulttuuritoimintaa, tilaisuuksia, esityksiä, konsertteja ja työpajoja eri-ikäisille kuntalaisille sekä vapaa-ajanasukkaille. Taide- ja kulttuurielämysten avulla tuetaan kuntalaisten hyvinvointia ja viihtyvyyttä. Kulttuuripalvelut luo avoimia, monenlaisia yleisöjä ja tekijöitä huomioivia kulttuuripalveluja. Jokaisella ihmisellä tulisi olla yhdenvertainen mahdollisuus osallistua ja käyttää taide- ja kulttuuripalveluita. Kulttuuripalveluiden yhteistyökumppaneita ovat muun muassa oppilaitokset, palvelutalot, yritykset sekä järjestöt.

Mäntyharjun kulttuuripalvelut luo edellytyksiä paikkakunnan kulttuurijärjestöjen toiminnalle ja tukee paikkakunnan kulttuuritoimijoita neuvoin ja kulttuuriavustuksin. Kulttuuripalvelut edistää taidekasvatusta sekä kuntalaisten kulttuurin harrastamismahdollisuuksia.

Kulttuuripalvelut myös vastaa paikkakunnan kulttuuriperinnön sekä museokokoelmien säilyttämisestä sekä osallistuu ja luo erilaisia kulttuurihankkeita ja erityisprojekteja.

Toimi näin

Lisätietoja kulttuuripalveluista löydät verkkosivuilta sekä kulttuuripalveluiden Facebook-sivulta. Lisätietoja antaa myös kulttuurituottaja.

Kenelle ja millä ehdoin

Laki kuntien kulttuuritoiminnasta astui voimaan 1.3.2019 ja se korvasi yli 25 vuotta vanhan lain (728/1992). Laissa kuntien kulttuuritoiminnalle asetetaan tavoitteet ja määritetään aiempaa selkeämmin keskeiset tehtäväkokonaisuudet. Laki antaa kunnille hyvät mahdollisuudet profiloitua, hyödyntää paikallisia toimijoita ja rakentaa kulttuuritoimintaa kuntalaisia kuullen ja osallistaen. Laki vahvistaa kulttuurin merkitystä ja asemaa kunnan peruspalveluna. Kunnan tulee itse arvioida toimintaansa ja osallistua myös kansalliseen peruspalvelujen arviointiin.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaMäntyharjun kunta
Palvelusta vastaaMäntyharjun kunta
Alue Mäntyharju
Palvelun kieletsuomi, englanti
Tekstistä vastaa: Mäntyharjun kunta
Päivitetty: 15.3.2021