suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Ähtärin kaupunki

Kulttuuripalvelut

  • Palvelu
  • Ähtäri
  • Julkinen palvelu

Pirkanpohjan taidekeskus on Ähtärin kaupungin ja Pirkanpohjasäätiön ylläpitämä taidekeskus, jossa on esillä vuosittain vaihtuvia näyttelyitä. Taidekeskuksen muodostavat Punainen talo, Sininen talo ja veistospuisto. Säätiön kokoelmat rakentuvat eurooppalaisen huipputaiteen ja professori-kuvanveistäjä Eero Hiirosen teosten ympärille.

Pirkanlinnan kulttuurikeskuksessa on näyttelytilat, joita niin yksityishenkilöt, yhdistykset kuin erilaiset vapaat toimintaryhmät voivat varata maksutta omiin näyttelyihinsä. Tilat käsittävät eteisen vitriinikaapin ja kulttuurikeskuksen aulan sermeineen.

Ähtärin kaupunki ylläpitää bändikämppää Mustikkavuoren liikuntakeskuksen yhteydessä. Paikkakuntalaiset bändit ja soittajat saavat käyttää tilaa harjoitteluun veloituksetta.

Ähtäri-halli on Ähtärin Eläinpuiston ja hotelli Mesikämmenen vieressä sijaitseva monitoimihalli, jossa on 600 auditoriotyyppistä katsomopaikkaa. Halli soveltuu kokousten ja seminaarien ohella myös konserttien ja näytelmien järjestämiseen. Ähtäri-hallissa toteutetaan vuosittain kaupungin kulttuuritoimen tilaisuuksia: näytelmiä, musikaaleja, konsertteja ja juhlia. Tilaa vuokrataan lisäksi kaikille ulkopuolisille tapahtumajärjestäjille.

Toimi näin

Pirkanpohjan taidekeskuksen ja Pirkanlinnan kulttuurikeskuksen näyttelytilojen osalta tiedusteluihin vastaa Ähtärin kaupungin nuoriso- ja kulttuuritoimenjohtaja.

Ähtäri-hallin osalta tiedusteluihin vastaa Ähtäri Zoo Resort Oy.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksullinen.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaÄhtärin kaupunki
Palvelusta vastaaÄhtärin kaupunki
Alue Ähtäri
Palvelun kieletsuomi, englanti
Tekstistä vastaa: Ähtärin kaupunki
Päivitetty: 14.1.2020