suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Seinäjoen kaupunki

Kulttuuriin liittyvän kansalaistoiminnan tuki ja avustukset

 • Palvelu
 • Seinäjoki
 • Julkinen palvelu

Seinäjoen kaupungin hyvinvointilautakunta jakaa avustuksia monipuolisen kulttuuritoiminnan turvaamiseksi Seinäjoella. Tarkoituksena on antaa idealle siivet, polkaista tapahtumia käyntiin, tuottaa elämyksiä ja mahdollistaa monipuolista kulttuuritoimintaa.

Taiteilija-apurahat ja nuorten taiteenharrastajien apurahat julistetaan haettavaksi vuosittain tammikuun viimeiseen arkipäivään klo 15 mennessä ja yhteisöavustukset maaliskuun viimeiseen arkipäivään, klo 15 mennessä. Ilmoitus julkaistaan paikallislehdessä ja kaupungin virallisilla ilmoitustauluilla.

Avustuksia voivat hakea yksityiset henkilöt, työryhmät, yhdistykset ja muut vapaat ryhmät. Mikäli hakija on alaikäinen, on hakemuksen Timmi-järjestelmässä jättävän oltava täysi-ikäisen henkilö (esim. huoltaja, opettaja tai nuoriso-ohjaaja).

Hakuajan jälkeen toimitettuja anomuksia ei käsitellä.

"Kulttuuritoiminnalla tarkoitetaan taiteen harjoittamista ja harrastamista, taidepalvelusten tarjontaa ja käyttöä, kotiseututyötä sekä paikallisen kulttuuriperinteen vaalimista ja edistämistä." - Laki kuntien kulttuuritoiminnasta 728/92

Kulttuuripalvelujen kohdeavustusta voi hakea ympäri vuoden.

Kohdeavustusta voi hakea seinäjokelainen yksityishenkilö, yhdistys tai yhteisö järjestämäänsä kulttuuritoimintaan. Etusijalla ovat kaupungin kulttuurielämää elävöittävät uudet tuotannot ja kotikaupunkia esiintuovat tapahtumat.

Avustettavien kohteiden keskeisimmät periaatteet:

 • tavoitteellisuus
 • omaehtoisuus
 • täydentää Seinäjoen kulttuurikenttää
 • nopeat kokeilut
 • yhteistyö muiden toimijoiden kanssa
 • yhteisöllisyys
 • Törnävänsaari ja kansalaistori

Kohdeavustuksia ei myönnetä harrastus- ja virkistysmatkailuun. Avustusta myönnetään vuoden aikana samaan kohteeseen vain kerran. Kotimaahan ja ulkomaille suuntautuvia kilpailu- ja/tai kurssimatkoja voidaan tukea vain erittäin perustelluista syistä.

Toimi näin

Kulttuuriavustukset haetaan sähköisesti Timmi-järjestelmän kautta.

Luo Timmiin henkilökohtaiset käyttäjätunnukset (Rekisteröidy käyttäjäksi / organisaation yhteyshenkilöksi). Jos olet jo aiemmin luonut tunnukset ohjelmaan jommalla kummalla tavalla, niin Timmin Omat tiedot -välilehdeltä pystyt laajentamaan käyttöoikeuksiasi myös toiseen rooliin.

Jotta pystyisit täyttämään avustusanomuksia organisaation yhteyshenkilönä, on kaupungin Timmi-pääkäyttäjien hyväksyttävä käyttäjätunnuksesi. Luo tunnukset siis hyvissä ajoin ennen anomusajan loppua.

Kenelle ja millä ehdoin

Avustuksia myönnetään sekä säännölliseen toimintaan että tapahtumien järjestämiseen.

Pääperiaatteet avustuksien myöntämiselle:

 • hakijan/hakijoiden kotikunta on Seinäjoki tai
 • avustus suuntautuu merkittävällä tavalla Seinäjoen kaupungin ja sen kulttuurielämän edistämiseen ja rikastuttamiseen
 • kaupungin tapahtuma-alueiden (esim. Törnävänsaari ja kansalaistori) luova käyttö

Avustuksia voivat hakea yksityiset henkilöt, työryhmät, yhdistykset ja muut vapaat ryhmät. Tarkemmat avustuskohtaiset ehdot löytyvät kulttuuripalvelujen internetsivuilta.

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Yhdistykset, säätiöt, laitokset, yksittäiset kansalaiset ja muut kunnassa toimivat yhteisöt voivat saada kulttuuritoiminnan harjoittamiseen ja edistämiseen avustuksia kunnalta. Kunnan tehtävänä on tukea kulttuuritoimintaa kunnassa.

Kunnat voivat avustaa teatteri-, tanssi- ja sirkustoimintaa sekä museo- ja musiikkitoimintaa kunnassa eri tavoin.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaSeinäjoen kaupunki
Palvelusta vastaaSeinäjoen kaupunki
Alue Seinäjoki
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Seinäjoen kaupunki
Päivitetty: 10.3.2020