suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Heinolan kaupunki

Kulttuuriavustukset

  • Palvelu
  • Heinola
  • Julkinen palvelu

Avustuksilla tuetaan ja luodaan edellytyksiä kulttuuri- ja taidepalvelujen tarjonnalle sekä taiteen harjoittamiselle ja harrastamiselle. Yhdistyksen pääasiallisena tehtävänä tulee sääntöjen mukaan olla kulttuuritoiminta.

Heinolassa kulttuurijärjestöjen vuosiavustuksen myöntämisestä päättää elinvoimalautakunta ja kohdeavustuksista kulttuuripalveluiden osastopäällikkö.

Vuosiavustus ilmoitetaan haettavaksi keväisin kaupungin virallisella ilmoitustaululla ja Itä-Häme -lehdessä julkaistavalla ilmoituksella. Tarkemmat ohjeet ja tietoa hakuajoista saa Heinolan kulttuuritoimistosta.

Heinolan kaupunki jakaa kohdeavustuksia kulttuuri-, liikunta- ja nuorisojärjestöille. Kertaluonteisia ja projektikohtaisia kohdeavustuksia voi hakea ympäri vuoden. Ne tulee hakea 14 vrk ennen suunniteltua tapahtumaa tai hanketta. Hakemuksessa on esitettävä avustuksen käyttötarkoitus sekä kustannusarvio. Tavoitteena on tuottaa uutta toimintaa kaupunkilaisten hyvinvoinnin ja terveyden edistämiseksi kaupungin strategian mukaisesti ja sen tavoitteisiin liittyen.

Kulttuuri-, liikunta- ja nuorisojärjestöjen kohdeavustukset on haettavissa kaupungin nettisivuilta Webropol-linkin kautta viimeistään 14 vrk ennen tapahtumaa. Kohdeavustus maksetaan kuittitositteita vastaan. Kuittitositteet voi toimittaa tapahtuman / hankkeen jälkeen ja niille on oma linkki nettisivuilla.

Toimi näin

Hae vuosiavustusta linkin kautta, joka tulee ladattavaksi Heinolan verkkosivuille haun alkaessa keväisin. Vuosiavustus myönnetään kerran vuodessa ja avustuksen jakamisesta päättää elinvoimalautakunta.

Vuosiavustuksen saamiseksi kulttuurijärjestön tulee hakemuksen liitteinä esittää tiedot jäsenistöstä, toimintakertomus, tilinpäätös ja tarkastuskertomus edelliseltä vuodelta. Liitteinä tulee olla myös toimintasuunnitelma ja talousarvio sille vuodelle, jolle avustusta haetaan.

Kohdeavustuksia haetaan Heinolan verkkosivuilla olevan erillisen linkin kautta.

Kenelle ja millä ehdoin

Avustuksia myönnetään sekä säännölliseen toimintaan että tapahtumien järjestämiseen.

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Yhdistykset, säätiöt, laitokset, yksittäiset kansalaiset ja muut kunnassa toimivat yhteisöt voivat saada kulttuuritoiminnan harjoittamiseen ja edistämiseen avustuksia kunnalta. Kunnan tehtävänä on tukea kulttuuritoimintaa kunnassa.

Kunnat voivat avustaa teatteri-, tanssi- ja sirkustoimintaa sekä museo- ja musiikkitoimintaa kunnassa eri tavoin.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaHeinolan kaupunki
Palvelusta vastaaHeinolan kaupunki
Alue Heinola
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Heinolan kaupunki
Päivitetty: 21.9.2020