suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio TE-toimisto

Koulutusneuvonta

  • Palvelu
  • Koko maa poislukien Ahvenanmaa
  • Julkinen palvelu

TE-palvelujen koulutusneuvonta auttaa, kun tarvitset neuvontaa ja ohjausta oman koulutus- tai työllistymissuunnitelmasi konkretisoimiseksi. On helpompi toimia ja tehdä omaan osaamisen kehittämiseen liittyviä päätöksiä, kun sinulla on riittäviä ja oikeita tietoja

  • koulutuksiin hakeutumisesta
  • koulutusten sisällöistä
  • opintojen rahoitusvaihtoehdoista
  • ammateista ja työllistymisestä

Koulutusneuvojat kartoittavat ja arvioivat kanssasi eri koulutusvaihtoehtoja riippumatta siitä, missä päin Suomea asut tai suunnitteletko opiskelevasi pää- tai sivutoimisesti.

Olisiko minun mahdollista opiskella kokoaikaisesti?

  • Aikuisena opiskelua suunnitteleva joutuu miettimään tarkoin koulutuksen rahoittamiseen liittyviä asioita. Koulutusneuvojat eivät tee rahoituspäätöksiä, mutta he tarkentavat sinulle erilaisten, juuri sinulle soveltuvien etuuksien tai tukien saamisen edellytyksiä.

Millä koulutuksella hankin tai lisään ammatillista osaamistani?

  • Kun tiedät, millaista työtä tahtoisit tehdä, koulutusvaihtoehtojen ja työelämän ammattien asiantuntija auttaa sinua soveltuvimman koulutuksen määrittelyssä huomioiden työkokemuksesi ja aiemmat opintosi.

Ohjaustyössä käytetään julkisia tieto- ja hakupalveluja. Ohjaajat auttavat myös sinua suunnistamaan oikeille sivuille hankkimaan juuri sitä tietoa, jota tarvitset.

Toimi näin

Valitse sinulle sopivin tapa pyytää neuvoja ja ohjausta.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaTyö- ja elinkeinotoimisto
Muut vastuuorganisaatiotPohjois-Savon työ- ja elinkeinotoimisto, Keski-Suomen työ- ja elinkeinotoimisto, Etelä-Pohjanmaan työ- ja elinkeinotoimisto, Etelä-Savon työ- ja elinkeinotoimisto, Pohjanmaan työ- ja elinkeinotoimisto, Pohjois-Pohjanmaan työ- ja elinkeinotoimisto, Pirkanmaan työ- ja elinkeinotoimisto, Kaakkois-Suomen työ- ja elinkeinotoimisto, Hämeen työ- ja elinkeinotoimisto, Kainuun työ- ja elinkeinotoimisto, Pohjois-Karjalan työ- ja elinkeinotoimisto, Lapin työ- ja elinkeinotoimisto, Satakunnan työ- ja elinkeinotoimisto, Uudenmaan työ- ja elinkeinotoimisto, Varsinais-Suomen työ- ja elinkeinotoimisto
Palvelusta vastaaTyö- ja elinkeinotoimisto
Alue Koko Suomi (ei Ahvenanmaa)
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: TE-toimisto
Päivitetty: 12.2.2021