suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio TE-toimisto

Koulutusneuvonta

  • Palvelu
  • Koko maa poislukien Ahvenanmaa
  • Julkinen palvelu

TE-palveluiden koulutusneuvonta auttaa sinua, kun tarvitset neuvontaa ja ohjausta koulutus- tai työllistymissuunnitelman tekemisessä ja toteuttamisessa. Koulutusneuvoja auttaa sinua sopivan koulutuksen etsimisessä ja ottaa huomioon työkokemuksesi ja aiemmat opintosi. Neuvoja vastaa kysymyksiin, jotka liittyvät koulutukseen hakeutumiseen, opintojen sisältöihin, etuuksiin ja ammatteihin.

Sinun on helpompi tehdä oman osaamisesi kehittämiseen liittyviä päätöksiä, kun sinulla on riittävät ja oikeat tiedot

  • koulutuksiin hakeutumisesta,
  • koulutusten sisällöistä,
  • opintojen rahoitusvaihtoehdoista sekä
  • ammateista ja työllistymisestä.

Koulutusneuvojat kartoittavat ja arvioivat kanssasi eri koulutusvaihtoehtoja riippumatta siitä, missä päin Suomea asut tai suunnitteletko pää- tai sivutoimisia opintoja.

Kun suunnittelet opiskelua, voit joutua miettimään myös opiskeluajan toimeentuloa. Koulutusneuvojat eivät tee päätöksiä etuuksien saamisesta, mutta he kertovat erilaisten tukien saamisen edellytyksistä.

Ohjaustyössä käytetään julkisia tieto- ja hakupalveluja. Ohjaajat auttavat sinua löytämään juuri sitä tietoa, jota tarvitset.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaTyö- ja elinkeinotoimisto
Muut vastuuorganisaatiotUudenmaan työ- ja elinkeinotoimisto, Pohjois-Karjalan työ- ja elinkeinotoimisto, Kainuun työ- ja elinkeinotoimisto, Varsinais-Suomen työ- ja elinkeinotoimisto, Satakunnan työ- ja elinkeinotoimisto, Lapin työ- ja elinkeinotoimisto, Kaakkois-Suomen työ- ja elinkeinotoimisto, Hämeen työ- ja elinkeinotoimisto, Pirkanmaan työ- ja elinkeinotoimisto, Etelä-Pohjanmaan työ- ja elinkeinotoimisto, Keski-Suomen työ- ja elinkeinotoimisto, Pohjois-Pohjanmaan työ- ja elinkeinotoimisto, Pohjanmaan työ- ja elinkeinotoimisto, Pohjois-Savon työ- ja elinkeinotoimisto, Etelä-Savon työ- ja elinkeinotoimisto
Palvelusta vastaaTyö- ja elinkeinotoimisto
Alue Koko Suomi (ei Ahvenanmaa)
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: TE-toimisto
Päivitetty: 20.6.2022