suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio TE-toimisto

Koulutuskokeilu

  • Palvelu
  • Koko maa poislukien Ahvenanmaa
  • Julkinen palvelu

Koulutuskokeilussa voit tutustut sinua kiinnostavaan oppilaitokseen ja koulutuksen sisältöön.

Koulutuskokeilusta saat apua, jos sinulla on vaikeuksia ammattialan valinnassa ja haluat täsmentää koulutussuunnitelmasi ennen kuin haet koulutukseen. Koulutuskokeilun aikana saat käsityksen vaatimuksista, jotka kyseinen koulutus ja ammatti asettavat. Samalla varmistat, sopiiko ala sinulle.

Koulutuskokeilun sisältö suunnitellaan kokeilijan tilanteen mukaan sopivaksi. Valitset itse oppilaitoksen, jossa koulutuskokeilu toteutetaan. TE-toimisto on apunasi, kun koulun kanssa sovit koulutuskokeilusta, sisällöistä ja ohjauksesta kokeilun aikana. Pääset seuraamaan tunteja ja keskustelemaan opettajien ja oppilaanohjaajien kanssa opiskeluun liittyvistä asioista. Se auttaa sinua arvioimaan, kiinnostaako ala ja soveltuuko se sinulle. Jos tarvitset, saat apua myös opiskelun tukitoimien suunnitteluun.

Koulutuskokeilun enimmäiskesto on kerrallaan 10 päivää. Koulutuskokeilujaksoja voidaan järjestää useamman kerran asiakkaan tarpeen mukaan.  Kokeilu järjestetään joko yksilöpalveluna tai ryhmälle. Oppilaitoksen kanssa sovitaan palautteen antamisesta ja mahdollisten poissaolojen ilmoittamisesta.

Työttömälle työnhakijalle voidaan maksaa koulutuskokeilun ajalta korotettua työttömyysetuutta.

Koulutuskokeiluja järjestetään myös Kelan välityksellä.

Toimi näin

TE-toimiston työnhakijat ja ammatinvalinta- ja uraohjauksen asiakkaat voivat sopia koulutuskokeilusta TE-toimiston asiantuntijan tai psykologin kanssa.

  • Asiantuntijalle voit jättää yhteydenottopyynnön TE-palvelujen Oma asiointi -palvelun kautta.
  • Jos olet ammatinvalinnanohjauksen asiakkaana TE-toimiston psykologipalveluissa, voit sopia koulutuskokeilusta sinua ohjaavan psykologin kanssa.

Kenelle ja millä ehdoin

TE-toimiston järjestämä koulutuskokeilu on tarkoitettu TE-toimiston asiakkaille. Kelan ammatillisen kuntoutuksen asiakkaat hakevat koulutuskokeiluun Kelan kautta.

Palvelu on maksuton.

Perustiedot

Muut vastuuorganisaatiotVarsinais-Suomen työ- ja elinkeinotoimisto, Etelä-Savon työ- ja elinkeinotoimisto, Kainuun työ- ja elinkeinotoimisto, Etelä-Pohjanmaan työ- ja elinkeinotoimisto, Pohjanmaan työ- ja elinkeinotoimisto, Pohjois-Karjalan työ- ja elinkeinotoimisto, Satakunnan työ- ja elinkeinotoimisto, Kaakkois-Suomen työ- ja elinkeinotoimisto, Pirkanmaan työ- ja elinkeinotoimisto, Lapin työ- ja elinkeinotoimisto, Uudenmaan työ- ja elinkeinotoimisto, Pohjois-Pohjanmaan työ- ja elinkeinotoimisto, Pohjois-Savon työ- ja elinkeinotoimisto, Hämeen työ- ja elinkeinotoimisto, Keski-Suomen työ- ja elinkeinotoimisto
Palvelusta vastaaTyö- ja elinkeinotoimisto
Alue Koko Suomi (ei Ahvenanmaa)
Palvelun kieletsuomi, ruotsi
Tekstistä vastaa: TE-toimisto
Päivitetty: 7.5.2020