suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Tampereen kaupunki

Koulutuskokeilu

  • Palvelu
  • 22 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Tampereen kaupunki vastaa palvelun tarjoamisesta henkilöille, joiden kotikunta on Tampere ja jotka kuuluvat työllisyyden edistämisen kuntakokeilun kohderyhmään. Tampere vastaa palvelusta myös kotoutumisaikaisille pirkanmaalaisille maahanmuuttajille. Palvelu ei koske Pirkanmaan kunnista Kuhmoisten kotoutumisaikaisia maahanmuuttajia.

Kokeilun kohderyhmään kuuluvat työttömät työnhakijat, työllistettyinä olevat ja työllistymistä edistävissä palveluissa olevat työnhakijat,

1) jotka eivät ole oikeutettuja ansiopäivärahaan tai

2) jotka ovat alle 30-vuotiaita, maahanmuuttajia tai vieraskielisiä henkilöitä.

Työllisyyden edistämisen kuntakokeilusta on säädetty lailla (Laki 1269/2020).

Koulutuskokeilussa voit tutustua oppilaitokseen ja koulutuksen sisältöön. Koulutuskokeilu toteutuu pääasiassa Tampereen seudun ammattioppilaitoksessa Tredussa. Joissakin tapauksissa myös Tampereen aikuiskoulutuskeskuksessa ja Saskyn koulutuskuntayhtymässä.

Koulutuskokeilussa tutustut ohjatusti tietyn alan ammatilliseen koulutukseen, työllistymismahdollisuuksiin ja jatko-opintomahdollisuuksiin.

Tredun koulutuskokeilussa ovat mukana seuraavat alat

  • Sosiaali- ja terveysala
  • Liiketoiminta
  • Kone- ja tuotantotekniikka
  • Logistiikka
  • Matkailu- ja ravitsemisala
  • Puhtaus- ja kiinteistöpalvelu

Jokaisella koulutusalalla on mukana yrityskumppani.

Koulutuskokeilusta saat apua, jos sinulla on vaikeuksia ammattialan valinnassa ja haluat täsmentää koulutussuunnitelmasi ennen kuin haet koulutukseen. Koulutuskokeilun aikana saat käsityksen vaatimuksista, joita kyseinen koulutus ja ammatti asettavat. Samalla varmistat, sopiiko ala sinulle.

Koulutuskokeilun kesto on viisi päivää ja se toteutetaan verkossa. Jos haluat, pääset tutustumaan Treduun myös paikan päällä. Koulutuskokeilujaksoja voidaan järjestää useamman kerran asiakkaan tarpeen mukaan.  Kokeilu järjestetään ryhmälle. Oppilaitoksen kanssa sovitaan palautteen antamisesta ja mahdollisten poissaolojen ilmoittamisesta. Työttömälle työnhakijalle voidaan maksaa koulutuskokeilun ajalta korotettua työttömyysetuutta.

Koulutuskokeiluja järjestetään myös Kelan välityksellä.

Toimi näin

Kysy omavalmentajaltasi mahdollisuudestasi osallistua koulutuskokeiluun. Voit jättää yhteydenottopyynnön myös TE-palvelujen sähköisen Oma asiointi -palvelun kautta

Kenelle ja millä ehdoin

Koulutuskokeilu on tarkoitettu Pirkanmaan työllisyyden edistämisen kuntakokeiluun kuuluvien kuntien asiakkaille. Kelan ammatillisen kuntoutuksen asiakkaat hakevat koulutuskokeiluun Kelan kautta.

Palvelu on maksuton.

Perustiedot

Palvelusta vastaaTampereen kaupunki
Alue Akaa, Hämeenkyrö, Ikaalinen, Juupajoki, Kangasala, Kihniö, Lempäälä, Mänttä-Vilppula, Nokia, Orivesi, Parkano, Pirkkala, Punkalaidun, Pälkäne, Ruovesi, Sastamala, Tampere, Urjala, Valkeakoski, Vesilahti, Virrat, Ylöjärvi
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Tampereen kaupunki
Päivitetty: 29.6.2022