suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Pirkanmaan hyvinvointialue

Kouluterveydenhuolto

  • Palvelu
  • 23 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Kouluterveydenhuolto on osa oppilashuoltoa, jossa terveydenhoitajat, lääkärit, psykologit ja kuraattorit ovat sinun sekä perheesi tukena tarvittaessa. Kouluterveydenhuollossa seuraamme kasvuasi ja kehitystäsi sekä edistämme terveyttäsi ja hyvinvointiasi. Terveydenhoitajan avoimelle vastaanotolle voit tulla aikaa varaamatta keskustelemaan oireistasi tai muista mieltä vaivaavista asioista.

Kouluter ...

Toimi näin

Terveydenhoitaja tiedottaa terveystarkastusten alkamisesta sinua ja huoltajiasi. Koululääkärin vastaanotolle mennään kouluterveydenhoitajan kautta. Avoimien vastaanottojen ajankohdista tiedotetaan koulukohtaisesti.

Äkillisissä sairastapauksissa sairaanhoidosta vastaavat sote-asemat.

Kenelle ja millä ehdoin

Kouluterveydenhuolto kuuluu kaikille peruskoululaisille.

Tausta ja lainsäädäntö

Kouluterveydenhuollon työntekijät seuraavat oppilaan kasvua ja kehitystä. Lisäksi he edistävät oppilaan terveyttä ja hyvinvointia sekä tukevat vanhempia ja huoltajia kasvatuksessa. Kouluterveydenhuolto myös vastaa siitä, että kouluympäristö on terveellinen ja turvallinen.

Oppilas pääsee terveystarkastukseen jokaisella vuosiluokalla. Jos oppilaalla on pitkäaikaissairauksia tai hän tarvitsee jatkotutkimuksia ja -hoitoa, kouluterveydenhuolto ohjaa oppilaan eteenpäin. Jos oppilaalle ja mahdolliselle saattajalle tulee kouluterveydenhuoltoon liittyvästä matkasta kuluja, ne korvataan heille.

Palvelun toteuttaa

Pirkanmaan hyvinvointialue

Palvelusta vastaa

Pirkanmaan hyvinvointialue
Tekstistä vastaa: Pirkanmaan hyvinvointialue
Päivitetty: 2.10.2023