suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.

Kouluterveydenhuolto

  • Palvelu
  • 10 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Kouluterveydenhuolto on peruskoululaisille ja heidän perheilleen suunnattu terveyspalvelu, joka on saatavilla koulupäivien aikana ja sijaitsee koululla.

Kouluterveydenhuollon tehtäviin sisältyvät oppilaan kasvun ja kehityksen sekä terveyden ja hyvinvoinnin edistäminen. Kouluterveydenhuolto tukee vanhempien kasvatustyötä. Kouluterveydenhuolto pyrkii oppilaan erityisen tuen tarpeen tunnistamiseen j ...

Toimi näin

Oppilailla on mahdollisuus hakeutua terveydenhoitajan vastaanotolle ilman ajanvarausta avoimen vastaanoton aikoina .

Yhteydenotot oman koulun terveydenhoitajaan tai ajanvarauksen terveydenhoitajan vastaanotolle voi tehdä puhelimitse tai muulla oppilaitoksen tiedottamalla tavalla. Koululääkärin terveystarkastuksiin oppilaat kutsutaan ajanvarauksella.

Voit varata ajan lapsesi kouluuntulotarkastukseen verkkoasioinnissa. Poikkeuksena Sysmä, jossa sähköinen ajanvaraus ei ole mahdollinen tällä hetkellä.

Kenelle ja millä ehdoin

Kouluterveydenhuollon palveluihin ovat oikeutettuja kaikki perusopetuksen oppilaat. Määräaikaisiin terveystarkastuksiin kutsutaan jokainen oppilas joka ikävuosi.

Sairaudenhoito ei sisälly kouluterveydenhuoltoon, ainoastaan koulupäivän aikana tapahtuneet lievät tapaturmat ja sairaustapaukset hoidetaan.

Palvelun toteuttaa

Päijät-Hämeen hyvinvointialue

Palvelusta vastaa

Päijät-Hämeen hyvinvointialue
Tekstistä vastaa: Päijät-Hämeen hyvinvointialue
Päivitetty: 26.2.2024