suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.

Kouluterveydenhuolto

  • Palvelu
  • 11 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Kouluterveydenhuolto on osa oppilashuoltoa, ja se huolehtii peruskoulun oppilaiden kasvun ja kehityksen seurannasta sekä edistää heidän terveyttään ja hyvinvointiaan. Kouluterveydenhuolto tarjotaan pääasiassa omalla koulullasi. Kouluterveydenhuollossa terveydenhoitajat, lääkärit, psykologit ja kuraattorit ovat sinun sekä perheesi tukena tarvittaessa.

Kouluterveydenhuollon palveluihin kuuluu:

  • ...

Toimi näin

Hämeenlinna:

Oppilas voi tulla kouluterveydenhoitajan vastaanotolle ilman ajanvarausta koulukohtaisesti sovittuina vastaanottoaikoina.

Janakkala:

Terveydenhoitajalle pääsee ilman ajanvarausta oppilaitoskohtaisesti sovittuina aikoina. Voit ottaa terveydenhoitajaan yhteyttä Wilman kautta tai puhelimitse.

Hattula:

Terveydenhoitajan vastaanotolle pääsee ennalta sovittuina päivinä. Parolan yläkoulussa terveydenhoitajan vastaanotolle voi tulla ilman ennalta sovittua aikaa klo 8.30–9.30 ja muina aikoina sopimuksen mukaan.

Forssan seutu:

Terveydenhoitajalle on helpointa hakeutua avoimen vastaanoton kellonaikoina. Joillakin kouluilla vastaanottoa on joka välitunti. Tarkat tiedot oman/lapsesi koulun terveydenhoitajan vastaanottoajoista löydät koulun tiedotteista ja nettisivuilta. Voit sopia ajan myös etukäteen Wilman kautta, sähköpostitse tai tekstiviestillä.

Riihimäen seutu:

Terveydenhoitaja on paikalla alakouluilla tiettyinä päivinä ja yläkouluilla joka päivä. Katso tarkemmin kohdasta yhteystiedot

Kenelle ja millä ehdoin

Olet oikeutettu kouluterveydenhuollon palveluihin, jos opiskelet peruskoulussa.

Tausta ja lainsäädäntö

Kouluterveydenhuollon työntekijät seuraavat oppilaan kasvua ja kehitystä. Lisäksi he edistävät oppilaan terveyttä ja hyvinvointia sekä tukevat vanhempia ja huoltajia kasvatuksessa. Kouluterveydenhuolto myös vastaa siitä, että kouluympäristö on terveellinen ja turvallinen.

Oppilas pääsee terveystarkastukseen jokaisella vuosiluokalla. Jos oppilaalla on pitkäaikaissairauksia tai hän tarvitsee jatkotutkimuksia ja -hoitoa, kouluterveydenhuolto ohjaa oppilaan eteenpäin. Jos oppilaalle ja mahdolliselle saattajalle tulee kouluterveydenhuoltoon liittyvästä matkasta kuluja, ne korvataan heille.

Palvelun toteuttaa

Kanta-Hämeen hyvinvointialue

Palvelusta vastaa

Kanta-Hämeen hyvinvointialue
Tekstistä vastaa: Kanta-Hämeen hyvinvointialue
Päivitetty: 28.2.2023