suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.

Kouluterveydenhuollon palvelut

  • Palvelu
  • 27 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Kouluterveydenhuollosta saat tukea kaikissa lapsesi terveyteen, hyvinvointiin sekä kasvuun ja kehitykseen liittyvissä asioissa.

Kouluterveydenhuollossa suoritetaan määräaikaiset terveystarkastukset luokka-asteittain sekä laajat terveystarkastukset 1., 5. ja 8. luokilla, joihin huoltajat saavat kutsun osallistua.

Voit myös varata ajan lisäkäynneille, jolloin on mahdollisuus perehtyä selvittelyä ...

Toimi näin

Kouluterveydenhuollon palvelut toimivat arkisin joko ajanvarauksella tai tulemalla vastaanotolle. Palvelu on maksutonta. Kouluterveydenhoitajaan saat yhteyden soittamalla tai tekstiviestillä.

Kenelle ja millä ehdoin

Kouluterveydenhuolto on tarkoitettu 1- 9. luokan oppilaille.

Tausta ja lainsäädäntö

Kouluterveydenhuollon työntekijät seuraavat oppilaan kasvua ja kehitystä. Lisäksi he edistävät oppilaan terveyttä ja hyvinvointia sekä tukevat vanhempia ja huoltajia kasvatuksessa. Kouluterveydenhuolto myös vastaa siitä, että kouluympäristö on terveellinen ja turvallinen.

Oppilas pääsee terveystarkastukseen jokaisella vuosiluokalla. Jos oppilaalla on pitkäaikaissairauksia tai hän tarvitsee jatkotutkimuksia ja -hoitoa, kouluterveydenhuolto ohjaa oppilaan eteenpäin. Jos oppilaalle ja mahdolliselle saattajalle tulee kouluterveydenhuoltoon liittyvästä matkasta kuluja, ne korvataan heille.

Palvelun toteuttaa

Varsinais-Suomen hyvinvointialue

Palvelusta vastaa

Varsinais-Suomen hyvinvointialue
Tekstistä vastaa: Varsinais-Suomen hyvinvointialue
Päivitetty: 20.11.2023