suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kainuun hyvinvointialue

Kouluterveydenhuollon palvelut

  • Palvelu
  • 8 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Kouluterveydenhuolto on peruskoululaisille suunnattu terveyspalvelu. Kouluterveydenhuollossa seuraamme kasvuasi ja kehitystäsi sekä edistämme terveyttäsi ja hyvinvointiasi. Kouluterveydenhoitajan työ painottuu lakisääteisiin määräaikaisiin ja laajoihin terveystarkastuksiin. Laajat terveystarkastukset tehdään luokilla 1., 5., ja 8. yhteistyössä terveydenhoitajan ja lääkärin kanssa. Näihin tarkastuk ...

Toimi näin

Tarvittaessa ota yhteyttä lapsen/nuoren kouluterveydenhoitajaan Wilman kautta tai puhelimitse. Lisätietoja saat Kainuun hyvinvointialueen verkkosivuilta.

Tausta ja lainsäädäntö

Kouluterveydenhuollon työntekijät seuraavat oppilaan kasvua ja kehitystä. Lisäksi he edistävät oppilaan terveyttä ja hyvinvointia sekä tukevat vanhempia ja huoltajia kasvatuksessa. Kouluterveydenhuolto myös vastaa siitä, että kouluympäristö on terveellinen ja turvallinen.

Oppilas pääsee terveystarkastukseen jokaisella vuosiluokalla. Jos oppilaalla on pitkäaikaissairauksia tai hän tarvitsee jatkotutkimuksia ja -hoitoa, kouluterveydenhuolto ohjaa oppilaan eteenpäin. Jos oppilaalle ja mahdolliselle saattajalle tulee kouluterveydenhuoltoon liittyvästä matkasta kuluja, ne korvataan heille.

Palvelun toteuttaa

Kainuun hyvinvointialue

Palvelusta vastaa

Kainuun hyvinvointialue
Tekstistä vastaa: Kainuun hyvinvointialue
Päivitetty: 18.4.2024