suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Vaasan kaupunki

Kouluruokailu

  • Palvelu
  • Vaasa
  • Julkinen palvelu

Teese Botnia Oy valmistaa Vaasan kaupungin peruskoulujen ja toisen asteen oppilaitosten ruoan. Teese Botnia Oy käyttää ruokalistan laadinnassa kuuden viikon kiertävää perusruokalistaa. Ruokalistassa huomioidaan mm. juhlapyhät, sesonkikohtaiset raaka-aineet, erityisruokavaliot ja ravitsemukselliset näkökulmat.

Ateria sisältää lämpimän ruoan, salaatin tai lämpimän kasvislisäkkeen, näkkileivän ja m ...

Toimi näin

Katso peruskoulujen ja toisen asteen oppilaitosten ruokalistat Teese Botnia Oy:n sivuilta. Sivuilta löydät tietoa myös erityisruokavalioiden huomioimisesta kouluruokailussa.

Tausta ja lainsäädäntö

Niin osa-aikaisessa kuin kokopäiväisessä varhaiskasvatuksessa olevat lapset ovat oikeutettuja ruokailuun ja tarvittaviin välipaloihin, joista vanhemmat maksavat hoidon kuukausittaisissa maksuissaan. Esi- ja perusopetuksen oppilaat ovat oikeutettuja kunnan tarjoamaan maksuttomaan kouluateriaan koulupäivinä. Lukiolaiset ja ammatillisen peruskoulutuksen opiskelijat ovat oikeutettuja ateriaan vähintään niinä päivinä, joina opetus tapahtuu koulussa.

Päiväkoti- ja kouluruokailun järjestämisessä otetaan huomioon pienten lasten, koululaisten ja opiskelijoiden allergiat ja muut sairaudet, eettiset valinnat ja uskonnon erityispiirteet.

Palvelusta vastaa

Vaasan kaupunki
Tekstistä vastaa: Vaasan kaupunki
Päivitetty: 23.3.2022