suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Uudenkaupungin kaupunki

Kouluruokailu Uudessakaupungissa

  • Palvelu
  • Uusikaupunki
  • Julkinen palvelu

Uudenkaupungin kaupunki järjestää ruokailut kaupungin varhaiskasvatuksen toimipisteissä ja kouluilla. Tavoitteemme on tarjota laadukkaita ja ravitsemuksellisesti täyspainoisia aterioita kaikille asiakkaillemme.

Koulujen, päivähoidon ja henkilöstön lounaiden ja päivällisten pääruoan salaatteineen valmistaa Kaarea Oy. Aamu- ja välipalat, sekä muut ateriapalvelut kaupunki tuottaa itse. Lukion ruoka ...

Toimi näin

Erityisruokavaliot, jotka perustuvat asiakkaan terveydellisiin tarpeisiin, valmistetaan yksilöllisesti ruokapalvelun keittiössä. Erityisruokavalioista pyritään poistamaan vain ne raaka-aineet, jotka ovat välttämätöntä poistaa asiakkaan hyvinvoinnin turvaamiseksi.

Erityisruokavalion tarve todennetaan lääkärin tai terveydenhoitajan ilmoituksella tai todistuksella. Erityisruokavaliot ja kasvisruokavaliot tilataan Todistus erityisruokavalion tarpeesta – lomakkeella, jonka terveydenhoitajat täyttävät yhdessä huoltajien/oppilaiden kanssa.

Erityisruokavalion tarve tarkistetaan lapsilta ja nuorilta vähintään vuosittain uuden toimintakauden tai lukuvuoden alussa. Tarkistusta ei tarvita, kun kyseessä on diabetes tai keliakia. Henkilöstöruokailussa erityisruokavalion tarve tarkistetaan, kun tilanteeseen tulee muutos.

Tiedossa olevat poissaolot ja pidemmät sairauspoissaolot tulee ilmoittaa keittiöön, jotta turhilta aterioiden valmistamisilta vältytään. Mikäli asiakas on yli kaksi viikkoa noutamatta erityisruokavaliota ilman ilmoitettua syytä, sen toimittaminen lakkautetaan.

Tausta ja lainsäädäntö

Niin osa-aikaisessa kuin kokopäiväisessä varhaiskasvatuksessa olevat lapset ovat oikeutettuja ruokailuun ja tarvittaviin välipaloihin, joista vanhemmat maksavat kuukausittaisissa varhaiskasvatusmaksuissaan. Esi- ja perusopetuksen oppilaat ovat oikeutettuja kunnan tarjoamaan maksuttomaan kouluateriaan koulupäivinä. Lukiolaiset, ammatillisen peruskoulutuksen opiskelijat ja kansanopistossa opiskelevat oppivelvolliset ovat oikeutettuja ateriaan vähintään niinä päivinä, joina opetus tapahtuu koulussa.

Päiväkoti- ja kouluruokailun järjestämisessä otetaan huomioon pienten lasten, koululaisten ja opiskelijoiden allergiat ja muut sairaudet, eettiset valinnat ja uskonnon erityispiirteet.

Palvelun toteuttaa

Uudenkaupungin kaupunki

Palvelusta vastaa

Uudenkaupungin kaupunki
Tekstistä vastaa: Uudenkaupungin kaupunki
Päivitetty: 22.11.2023