suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Tervolan kunta

Kouluruokailu

  • Palvelu
  • Tervola
  • Julkinen palvelu

Tervolassa Louen ja Mattisen kouluilla ruoka valmistetaan koulujen omissa keittiöissä. Lapinniemen päiväkodille sekä Kaisajoen ja Lapinniemen kouluille ruoka toimitetaan keskuskeittiöstä. Keskuskeittiö käyttää kuuden viikon kiertävää perusruokalistaa.

Toimi näin

Erityisruokavalion mukainen ateria tarjotaan niille oppilaille, joille se on terveydellisten tai muiden syiden vuoksi välttämätöntä; edellyttää lääkärin/terveydenhoitajan todistustusta. Tiedot erityisruokavalioista välitetään keittiöhenkilökunnalle koulujen kautta.

Tausta ja lainsäädäntö

Niin osa-aikaisessa kuin kokopäiväisessä varhaiskasvatuksessa olevat lapset ovat oikeutettuja ruokailuun ja tarvittaviin välipaloihin, joista vanhemmat maksavat hoidon kuukausittaisissa maksuissaan. Esi- ja perusopetuksen oppilaat ovat oikeutettuja kunnan tarjoamaan maksuttomaan kouluateriaan koulupäivinä. Lukiolaiset ja ammatillisen peruskoulutuksen opiskelijat ovat oikeutettuja ateriaan vähintään niinä päivinä, joina opetus tapahtuu koulussa.

Päiväkoti- ja kouluruokailun järjestämisessä otetaan huomioon pienten lasten, koululaisten ja opiskelijoiden allergiat ja muut sairaudet, eettiset valinnat ja uskonnon erityispiirteet.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaTervolan kunta
Palvelusta vastaaTervolan kunta
Alue Tervola
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Tervolan kunta
Päivitetty: 3.8.2020