suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Seinäjoen kaupunki

Kouluruokailu

  • Palvelu
  • Seinäjoki
  • Julkinen palvelu

Koululounas on osa koulun opetusta ja kasvatusta. Lounaan tulee olla kiireetön, rauhallinen ja miellyttävä tauko koulupäivän aikana.

Koulussa tarjotaan oppilaalle monipuolinen ja täysipainoinen ateria kello 10.30 - 12.00 välisenä aikana. Koulujen rehtorit huolehtivat oppilaille sopivan ruokailuajankohdan ja vastaavat siitä, että ruokailuun on järjestetty riittävästi aikaa.

Ruokalistasuunnittelun ensisijaisena lähtökohtana on ravitsemuksellisuus, mutta myös koululaisten toiveita otetaan huomioon mahdollisuuksien mukaan. Listat suunnitellaan siten, että perusruoka käy mahdollisimman monelle. Erityisruokavaliot toteutetaan lääkärin tai terveydenhoitajan todistuksen perusteella. Kasvisruokavaliota noudattavien tulee ottaa yhteyttä oman koulun terveydenhoitajaan.

Koulujen ruokalistat löytyvät Seinäjoen kaupungin ruokapalveluiden kotisivuilta.

Tausta ja lainsäädäntö

Niin osa-aikaisessa kuin kokopäiväisessä varhaiskasvatuksessa olevat lapset ovat oikeutettuja ruokailuun ja tarvittaviin välipaloihin, joista vanhemmat maksavat hoidon kuukausittaisissa maksuissaan. Esi- ja perusopetuksen oppilaat ovat oikeutettuja kunnan tarjoamaan maksuttomaan kouluateriaan koulupäivinä. Lukiolaiset ja ammatillisen peruskoulutuksen opiskelijat ovat oikeutettuja ateriaan vähintään niinä päivinä, joina opetus tapahtuu koulussa.

Päiväkoti- ja kouluruokailun järjestämisessä otetaan huomioon pienten lasten, koululaisten ja opiskelijoiden allergiat ja muut sairaudet, eettiset valinnat ja uskonnon erityispiirteet.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaSeinäjoen kaupunki
Palvelusta vastaaSeinäjoen kaupunki
Alue Seinäjoki
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Seinäjoen kaupunki
Päivitetty: 3.12.2019