suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Lohjan kaupunki

Kouluruokailu

  • Palvelu
  • Lohja
  • Julkinen palvelu

Niin osa-aikaisessa kuin kokopäiväisessä varhaiskasvatuksessa olevat lapset ovat oikeutettuja ruokailuun ja tarvittaviin välipaloihin, joista vanhemmat maksavat hoidon kuukausittaisissa maksuissaan. Esi- ja perusopetuksen oppilaat ovat oikeutettuja kunnan tarjoamaan maksuttomaan kouluateriaan koulupäivinä. Lukiolaiset ja ammatillisen peruskoulutuksen opiskelijat ovat oikeutettuja ateriaan vähintää ...

Toimi näin

Perusruokavalio saatavilla maksutta päivittäin ilman toimenpiteitä. Erityisruokavaliohakemukset

ja lisätietoja: https://www.lohja.fi/asuminen-ja-ymparisto/palvelutuotanto/tilojen-palvelut/ruokapalvelut/erityisruokavalion-tilaaminen-kaudelle-1-8-2017-31-7-2018-2/

Erityisruokavalio voidaan tilata, kun lapsella on todettu ruoka-allergia, joka aiheuttaa merkittäviä tai hengenvaarallisia oireita. Edellytämme lääkärintodistusta, kun on kysymys yksilöllisestä tai moniallergisen päiväkotilapsen tai oppilaan erityisruokavaliosta. Jos lapsellasi on voimassa oleva lääkärintodistus tai allergiat eivät ole muuttuneet, niin riittää, että lähetätte huoltajan allekirjoitetun version lääkärintodistuksesta päivättynä Köökkiin. Kirjoittakaa selkeästi käykö allergisoiva raaka-aine raakana/ kypsänä, mausteena tai E-koodin takana.

Lohjan ruokapalveluissa noudatetaan Kansallista allergiaohjelmaa (2008-2018), jonka mukaisesti lieviä allergiaoireita, kuten esimerkiksi ohimenevää suun kirvelyä, kutinaa tai suun punoitusta, ei enää tule hoitaa välttämisellä, vaan altistamisella ja vähitellen siedättämällä. Lievistä allergiaa aiheuttavista ruoka-aineista ei siis enää laadita hakemusta.

Perusruoka on laktoositonta. Lakto-ovo-vegetaarinen (kasvisateria) on tarjolla itsepalveluna koulukeskusten, lukion ja yläluokkien ruokailulinjastoissa. Se on vapaasti valittavissa myös perusaterian lisänä.

Tausta ja lainsäädäntö

Niin osa-aikaisessa kuin kokopäiväisessä varhaiskasvatuksessa olevat lapset ovat oikeutettuja ruokailuun ja tarvittaviin välipaloihin, joista vanhemmat maksavat hoidon kuukausittaisissa maksuissaan. Esi- ja perusopetuksen oppilaat ovat oikeutettuja kunnan tarjoamaan maksuttomaan kouluateriaan koulupäivinä. Lukiolaiset ja ammatillisen peruskoulutuksen opiskelijat ovat oikeutettuja ateriaan vähintään niinä päivinä, joina opetus tapahtuu koulussa.

Päiväkoti- ja kouluruokailun järjestämisessä otetaan huomioon pienten lasten, koululaisten ja opiskelijoiden allergiat ja muut sairaudet, eettiset valinnat ja uskonnon erityispiirteet.

Palvelun toteuttaa

Lohjan kaupunki

Palvelusta vastaa

Lohjan kaupunki
Tekstistä vastaa: Lohjan kaupunki
Päivitetty: 20.10.2023