suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Liperin kunta

Kouluruokailu

  • Palvelu
  • Liperi
  • Julkinen palvelu

Esi- ja perusopetuksen oppilaalla on oikeus maksuttomaan kouluateriaan koulupäivänään. Kouluruokailun järjestämisessä huomioidaan ravitsemussuositukset, opiskelijoiden allergiat ja muut sairaudet, eettiset valinnat sekä uskonto.

Kouluruokailun tavoitteena on myös kestävää kehitystä ja yksilön terveyttä ylläpitävän kasvisruuan käytön edistäminen kouluruokailussa. Kouluruokailu on mukana Poprasus-hankkeeessa, jossa oppilaat otetaan mukaan kouluruokailun kehittämiseen sekä edistää kasvisruoan tarjontaa ja houkuttelevuutta.

Toimi näin

Esi- ja alakoululaisen oppilaan erityisruokavaliotarpeesta tulee toimittaa aina kouluterveydenhoitajan tai muun terveydenhuollon ammattilaisen täyttämä ja allekirjoittama ruokavaliotietolomake. Yläkoululaisen kasvisruokahalukkuudesta tulee toimittaa huoltajan allekirjoittama paperi.

Kenelle ja millä ehdoin

Oppilas on kunnan esi- tai perusopetuksessa, ja hänellä on koulupäivä.

Kouluruokailu on maksutonta. Varhaiskasvatuspalvelut ovat maksullisia.

Tausta ja lainsäädäntö

Niin osa-aikaisessa kuin kokopäiväisessä varhaiskasvatuksessa olevat lapset ovat oikeutettuja ruokailuun ja tarvittaviin välipaloihin, joista vanhemmat maksavat hoidon kuukausittaisissa maksuissaan. Esi- ja perusopetuksen oppilaat ovat oikeutettuja kunnan tarjoamaan maksuttomaan kouluateriaan koulupäivinä. Lukiolaiset ja ammatillisen peruskoulutuksen opiskelijat ovat oikeutettuja ateriaan vähintään niinä päivinä, joina opetus tapahtuu koulussa.

Päiväkoti- ja kouluruokailun järjestämisessä otetaan huomioon pienten lasten, koululaisten ja opiskelijoiden allergiat ja muut sairaudet, eettiset valinnat ja uskonnon erityispiirteet.

Perustiedot

Palvelusta vastaaLiperin kunta
Palvelun toteuttaaLiperin kunta
Alue Liperi
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Liperin kunta
Päivitetty: 2.10.2019