suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Lieksan kaupunki

Kouluruokailu

  • Palvelu
  • Lieksa
  • Julkinen palvelu

Valmistamme keskuskeittiöllämme noin 1500 erilaista ateriaa päivässä. Erityisruokavalioita niistä on noin 1,7 %. Asiakkaitamme ovat päiväkodit, koulut ja lukio. Koulumme sijaitsevat Rantalassa, Moisionkadulla, Koulukadulla ja Kuhmonkadulla. Kaupungillamme on lisäksi kyläkoulu, joka sijaitsee Kolilla. Käytössämme on ruokatuotanto-ohjelma, josta saamme tietoomme ruokalajien energiamäärät ja voimme näin seurata ravitsemussuositusten toteutumista. Pyrimme ohjaamaan koululaisia lautasmalliannoksiin ja eri teemoilla luomme piristystä kouluvuoteen.

Toimi näin

Oppilasaterioihin liittyvät yhteydenotot esim. tiedot allergioista voit antaa suoraan oman koulun keittiöhenkilökunnalle.

Tausta ja lainsäädäntö

Niin osa-aikaisessa kuin kokopäiväisessä varhaiskasvatuksessa olevat lapset ovat oikeutettuja ruokailuun ja tarvittaviin välipaloihin, joista vanhemmat maksavat hoidon kuukausittaisissa maksuissaan. Esi- ja perusopetuksen oppilaat ovat oikeutettuja kunnan tarjoamaan maksuttomaan kouluateriaan koulupäivinä. Lukiolaiset ja ammatillisen peruskoulutuksen opiskelijat ovat oikeutettuja ateriaan vähintään niinä päivinä, joina opetus tapahtuu koulussa.

Päiväkoti- ja kouluruokailun järjestämisessä otetaan huomioon pienten lasten, koululaisten ja opiskelijoiden allergiat ja muut sairaudet, eettiset valinnat ja uskonnon erityispiirteet.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaLieksan kaupunki
Palvelusta vastaaLieksan kaupunki
Alue Lieksa
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Lieksan kaupunki
Päivitetty: 21.1.2022