suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kotkan kaupunki

Kouluruokailu

  • Palvelu
  • Kotka
  • Julkinen palvelu

Kotkassa kouluruokapalvelut tuottaa Kymijoen Ravintopalvelut Oy, joka noudattaa voimassa olevia ravitsemussuosituksia kaikilla asiakasryhmillä. Suositusten toteutuminen varmistetaan oikeanlaisilla tuotelinjauksilla, huolellisesti suunnitelluilla ateriakokonaisuuksilla ja ruokalistoilla sekä ravintoainelaskelmilla.

Tavoitteena on edistää lasten ja nuorten terveyttä sekä fyysistä ja henkistä kasvua. Toiminnassa huomioidaan erityisesti kasvatukselliset, terveydelliset ja elämykselliset tavoitteet. Ruokailun tulee olla virkistävä ja miellyttävä yhdessäolon hetki koulu- ja hoitopäivän lomassa myös lasten ja nuorten parissa työskenteleville aikuisille.

Kouluilla ruokailevat voivat noutopöydästä valita kahdesta pääruokavaihtoehdosta, josta toinen on kasvisruokaa. Tarjolla on myös tuoreita salaatteja ja kasviksia. Päivittäin koostettu malliateria opastaa oikeisiin valintoihin.

Toimi näin

Mikäli sinulla on jokin erityisruokavalio, täytä erityisruokavaliolomake huolellisesti ja palauta opettajalle tai koulun keittiölle. Mikäli erityisruokavalion tarve on loppunut, ei lomaketta tarvitse palauttaa.

Lisätietoja saa tarvittaessa omalta koululta tai suoraan koulun keittiöstä.

Kenelle ja millä ehdoin

Erityisruokavalion edellytyksenä on, että oppilas noudattaa kyseessä olevaa ruokavaliota myös kotona.

Kouluruokailu on maksutonta. Varhaiskasvatuspalvelut ovat maksullisia.

Tausta ja lainsäädäntö

Niin osa-aikaisessa kuin kokopäiväisessä varhaiskasvatuksessa olevat lapset ovat oikeutettuja ruokailuun ja tarvittaviin välipaloihin, joista vanhemmat maksavat hoidon kuukausittaisissa maksuissaan. Esi- ja perusopetuksen oppilaat ovat oikeutettuja kunnan tarjoamaan maksuttomaan kouluateriaan koulupäivinä. Lukiolaiset ja ammatillisen peruskoulutuksen opiskelijat ovat oikeutettuja ateriaan vähintään niinä päivinä, joina opetus tapahtuu koulussa.

Päiväkoti- ja kouluruokailun järjestämisessä otetaan huomioon pienten lasten, koululaisten ja opiskelijoiden allergiat ja muut sairaudet, eettiset valinnat ja uskonnon erityispiirteet.

Perustiedot

Palvelusta vastaaKotkan kaupunki
Alue Kotka
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Kotkan kaupunki
Päivitetty: 26.3.2020