suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Konneveden kunta

Kouluruokailu

  • Palvelu
  • Konnevesi
  • Julkinen palvelu

Opetukseen osallistuvalle on annettava jokaisena työpäivänä tarkoituksenmukaisesti järjestetty ja ohjattu, täysipainoinen maksuton ateria. Kouluruokailulla tuetaan oppilaiden tervettä kasvua ja kehitystä. Kouluruokailun järjestämisessä otetaan huomioon kouluruokailun terveydellinen ja sosiaalinen merkistys, ravitsemus-ja tapakasvatuksen tavoitteet sekä kouluruokailun virkistystehtävä. Kouluruoka on tärkeä osa oppilaan koulupäivää.

Oppilaat saavat koulussa lämpimän lounaan. Ruoka valmistetaan Konneveden Lapunmäen koulun keittiöllä. Lapunmäen koulun oppilaat syövät lounaan keittiön yhteydessä sijaitsevassa ruokalassa. Ruoka kuljetetaan Hytölän ja Istunmäen kouluille, joissa oppilaat ruokailevat omissa luokissaan.

Toimi näin

Mikäli oppilaalla on todettu ruoka-aineallergia tai muu ruokarajoite, tulee oppilaan hankkia todistus ja toimittaa se koulun keittiölle tai omalle opettajalle.

Tausta ja lainsäädäntö

Niin osa-aikaisessa kuin kokopäiväisessä varhaiskasvatuksessa olevat lapset ovat oikeutettuja ruokailuun ja tarvittaviin välipaloihin, joista vanhemmat maksavat hoidon kuukausittaisissa maksuissaan. Esi- ja perusopetuksen oppilaat ovat oikeutettuja kunnan tarjoamaan maksuttomaan kouluateriaan koulupäivinä. Lukiolaiset ja ammatillisen peruskoulutuksen opiskelijat ovat oikeutettuja ateriaan vähintään niinä päivinä, joina opetus tapahtuu koulussa.

Päiväkoti- ja kouluruokailun järjestämisessä otetaan huomioon pienten lasten, koululaisten ja opiskelijoiden allergiat ja muut sairaudet, eettiset valinnat ja uskonnon erityispiirteet.

Perustiedot

Palvelusta vastaaKonneveden kunta
Palvelun toteuttaaKonneveden kunta
Alue Konnevesi
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Konneveden kunta
Päivitetty: 23.1.2019