suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Keiteleen kunta

Kouluruokailu

  • Palvelu
  • Keitele
  • Julkinen palvelu

Kouluaterialla tarjotaan lämmin pääruoka lisukkeineen koulupäivänä. Ateria on monipuolinen ja ravitsemussuositusten mukainen. Ruokailutilanteessa oppilasryhmää valvoo aina opettaja. Ruokailuhetken rauhallisuuteen ja viihtyisyyteen on kiinnitetty huomiota esim. porrastamalla ruokailuvuoroja ja varaamalla ruokailuun riittävästi aikaa.

Kouluruokailussa noudatetaan valtakunnallista allergiaohjelmaa. Erityisruokavaliot järjestetään lääkärin- tai terveydenhoitajan todistuksen mukaan.

Maksuttoman välipalan saavat ne oppilaat, joiden koulupäivän pituus matkoineen on yli 7 tuntia (alakoululaiset) ja yli 8 tuntia (yläkoululaiset).

Maksullisen välipalan voi ostaa lukukausittain.

Toimi näin

Huoltajan tehtävä on huolehtia todistus erityisruokavaliosta vastuuopettajalle. Vakaumukseen perustuvasta ruokavaliosta huoltajan ilmoitus on riittävä. Kasvisruokavalion saa vanhempien ja terveydenhoitajan kanssa neuvotellen. Terveydenhoitajalta saa lomakkeen johon merkitään rajoittavat raaka-aineet. Pitemmät poissaolot on hyvä ilmoittaa ruokapalveluun.

Maksullisesta välipalasta jaeaan lukukauden alkaessa kotiin tiedote, jossa näkyy myös hinta.

Tausta ja lainsäädäntö

Niin osa-aikaisessa kuin kokopäiväisessä varhaiskasvatuksessa olevat lapset ovat oikeutettuja ruokailuun ja tarvittaviin välipaloihin, joista vanhemmat maksavat hoidon kuukausittaisissa maksuissaan. Esi- ja perusopetuksen oppilaat ovat oikeutettuja kunnan tarjoamaan maksuttomaan kouluateriaan koulupäivinä. Lukiolaiset ja ammatillisen peruskoulutuksen opiskelijat ovat oikeutettuja ateriaan vähintään niinä päivinä, joina opetus tapahtuu koulussa.

Päiväkoti- ja kouluruokailun järjestämisessä otetaan huomioon pienten lasten, koululaisten ja opiskelijoiden allergiat ja muut sairaudet, eettiset valinnat ja uskonnon erityispiirteet.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKeiteleen kunta
Palvelusta vastaaKeiteleen kunta
Alue Keitele
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Keiteleen kunta
Päivitetty: 28.8.2019