suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Keiteleen kunta

Kouluruokailu

  • Palvelu
  • Keitele
  • Julkinen palvelu

Kouluaterialla tarjotaan lämmin pääruoka lisukkeineen koulupäivänä. Ateria on monipuolinen ja ravitsemussuositusten mukainen. Ruokailutilanteessa oppilasryhmää valvoo aina opettaja. Ruokailuhetken rauhallisuuteen ja viihtyisyyteen on kiinnitetty huomiota esim. porrastamalla ruokailuvuoroja ja varaamalla ruokailuun riittävästi aikaa.

Kouluruokailussa noudatetaan valtakunnallista allergiaohjelmaa. ...

Toimi näin

Huoltajan tehtävä on huolehtia todistus erityisruokavaliosta vastuuopettajalle. Vakaumukseen perustuvasta ruokavaliosta huoltajan ilmoitus on riittävä. Kasvisruokavalion saa vanhempien ja terveydenhoitajan kanssa neuvotellen. Terveydenhoitajalta saa lomakkeen johon merkitään rajoittavat raaka-aineet. Pitemmät poissaolot on hyvä ilmoittaa ruokapalveluun.

Tausta ja lainsäädäntö

Niin osa-aikaisessa kuin kokopäiväisessä varhaiskasvatuksessa olevat lapset ovat oikeutettuja ruokailuun ja tarvittaviin välipaloihin, joista vanhemmat maksavat kuukausittaisissa varhaiskasvatusmaksuissaan. Esi- ja perusopetuksen oppilaat ovat oikeutettuja kunnan tarjoamaan maksuttomaan kouluateriaan koulupäivinä. Lukiolaiset, ammatillisen peruskoulutuksen opiskelijat ja kansanopistossa opiskelevat oppivelvolliset ovat oikeutettuja ateriaan vähintään niinä päivinä, joina opetus tapahtuu koulussa.

Päiväkoti- ja kouluruokailun järjestämisessä otetaan huomioon pienten lasten, koululaisten ja opiskelijoiden allergiat ja muut sairaudet, eettiset valinnat ja uskonnon erityispiirteet.

Palvelun toteuttaa

Keiteleen kunta

Palvelusta vastaa

Keiteleen kunta
Tekstistä vastaa: Keiteleen kunta
Päivitetty: 1.11.2023