suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kankaanpään kaupunki

Kouluruokailu

  • Palvelu
  • Kankaanpää
  • Julkinen palvelu

Kaunkaanpään kaupungilla on kolme valmistuskeittiötä; Pohjanlinna, Keskusta ja Lohikko. Jakelukeittiöitä ovat lukio, kyläkoulut, päiväkodit ja ryhmikset sekä muut ulkopuoliset yksiköt, jonne lounasta toimitetaan.

Kouluruokailun päätavoitteena on ylläpitää oppilaan terveyttä ja työtehoa. Kouluruokailun tulee täydentää koululaisen kotona nauttimaa ruokaa. Kouluruokailulla ohjataan terveelliseen ravitsemukseen, pyritään kehittämään ruoka- ja makutottumuksia ja opetetaan hyviä ruokailutapoja. Kankaanpäässä kouluateriat suunnitellaan turvaamaan edellä mainittujen tavoitteiden toteutumista.

Kouluateria sisältää keskimäärin kolmanneksen päivän ravinnontarpeesta, mikäli oppilas nauttii kaikki tarjolla olevat aterian osat.

Kouluruokailun järjestämisessä otetaan huomioon oppilaiden allergiat ja muut sairaudet, eettiset valinnat ja uskonnon erityispiirteet. Erityisruokavalion mukainen ruoka tarjotaan sitä tarvitseville oppilaille.

Tausta ja lainsäädäntö

Niin osa-aikaisessa kuin kokopäiväisessä varhaiskasvatuksessa olevat lapset ovat oikeutettuja ruokailuun ja tarvittaviin välipaloihin, joista vanhemmat maksavat hoidon kuukausittaisissa maksuissaan. Esi- ja perusopetuksen oppilaat ovat oikeutettuja kunnan tarjoamaan maksuttomaan kouluateriaan koulupäivinä. Lukiolaiset ja ammatillisen peruskoulutuksen opiskelijat ovat oikeutettuja ateriaan vähintään niinä päivinä, joina opetus tapahtuu koulussa.

Päiväkoti- ja kouluruokailun järjestämisessä otetaan huomioon pienten lasten, koululaisten ja opiskelijoiden allergiat ja muut sairaudet, eettiset valinnat ja uskonnon erityispiirteet.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKankaanpään kaupunki
Palvelusta vastaaKankaanpään kaupunki
Alue Kankaanpää
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Kankaanpään kaupunki
Päivitetty: 25.8.2020