suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Ilomantsin kunta

Kouluruokailu

  • Palvelu
  • Ilomantsi
  • Julkinen palvelu

Kouluruokailun päätavoitteena on ylläpitää oppilaan terveyttä ja työtehoa. Kouluruokailu täydentää koululaisen kotona nauttimaa ruokaa. Kouluruokailulla ohjaamme terveelliseen ravitsemukseen, pyrimme kehittämään ruoka- ja makutottumuksia ja opettamaan hyviä ruokailutapoja.

Ilomantsissa kouluateriat suunnitellaan turvaamaan edellä mainittujen tavoitteiden toteutumista. Kouluateria sisältää keskimä ...

Toimi näin

Ota yhteyttä kouluterveydenhoitajaan ruoka-aineallergia asiassa.

Kenelle ja millä ehdoin

Ilomantsissa ruoka-aineallergian ala- ja yläkoululla toteaa terveydenhoitaja ja hän laittaa todistuksen siitä keittiölle. Lukion opiskelijalle on huoltajan suostumus.

Tausta ja lainsäädäntö

Niin osa-aikaisessa kuin kokopäiväisessä varhaiskasvatuksessa olevat lapset ovat oikeutettuja ruokailuun ja tarvittaviin välipaloihin, joista vanhemmat maksavat hoidon kuukausittaisissa maksuissaan. Esi- ja perusopetuksen oppilaat ovat oikeutettuja kunnan tarjoamaan maksuttomaan kouluateriaan koulupäivinä. Lukiolaiset ja ammatillisen peruskoulutuksen opiskelijat ovat oikeutettuja ateriaan vähintään niinä päivinä, joina opetus tapahtuu koulussa.

Päiväkoti- ja kouluruokailun järjestämisessä otetaan huomioon pienten lasten, koululaisten ja opiskelijoiden allergiat ja muut sairaudet, eettiset valinnat ja uskonnon erityispiirteet.

Palvelun toteuttaa

Ilomantsin kunta

Palvelusta vastaa

Ilomantsin kunta
Tekstistä vastaa: Ilomantsin kunta
Päivitetty: 3.2.2022