suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Askolan kunta

Kouluruokailu

  • Palvelu
  • Askola
  • Julkinen palvelu

RUOKA- JA SIIVOUSPALVELUYKSIKKÖ

Askolan kunnan Ruoka- ja siivouspalveluyksikkö kattaa ateria- ja siivouspalvelut kunnan kaikissa toimipisteissä. Palvelut koskevat kaikkia ikäryhmiä ”vauvasta vaariin”.

Ruokaa valmistetaan n. 1100 lounasta päivässä ja välipalat oppilaille ja päiväkoteihin, aamupalat, päiväkahvit, päivälliset ja iltapalat palvelukeskukseen. Myöskin kunnassa tarvittavat vieras- ja kokoustarjoilut järjestyvät meiltä.

Valmistuskeittiöitä on kaksi; Mäntyrinteen palvelukeskuksen ja Askolan koulun keittiöt.

Mäntyrinteen palvelukeskuksen keittiössä valmistetaan palvelukeskuksen tarvitsemat ateriat, sekä päivähoidon tarvitsemat ateriat. Päiväkotien ateriat toimitetaan 3 kertaa viikossa jäähdytettynä. Kotiateriat toimitetaan annospakattuina jäähdytettynä myös kolme kertaa viikossa. Pieni osa näistä aterioista toimitetaan päivittäin kuumana.

Askolan koulun keittiössä tehdään Kirkonkylän, Monninkylän, Särkijärven ja Juornaankylän koulujen ja ryhmäperhepäiväkoti Kuusilinnan ( Särkijärven koulun tiloissa) pääruoat. Ruoka lähetetään jäähytettynä kolme kertaa vikkossa kouluille ma, ke ja pe. Energialisäkkeet, salaatit ja välipalat valmistetaan koulujen keittiöissä. Askolan koulun keittiössä valmistetaan päivittäin lähetettävä lämmin ateria päiväkoti Puolukkaan ja terveyskeskukseen.

Helmikuun 2010 alussa on ruoan valmistuksessa siirrytty Cook & Chill -tuotantoon. Ruoka lähetetään jäähdytettynä, kylmävalmistettuna tai raaka-aineina vastaanottaviin keittiöihin.

Ajopäivät ovat maanantai, keskiviikko ja perjantai. Ruoat kuljetetaan yksikön omana kuljetuksena. Tehtävään on palkattu kuljettaja, hänen toimestaan hoituvat lähes kaikki muutkin kunnan sisäiset kuljetukset.

Ruokalistat ovat kiertäviä kuuden viikon listoja. Erityisruokavaliot tehdään valmistuskeittiöissä. Lääkärin– tai terveydenhoitajan todistuksella saa erityisruokavalion. Kalenterivuoden mittaan olevat juhlapäivät pyritään huomioimaan.

Tausta ja lainsäädäntö

Niin osa-aikaisessa kuin kokopäiväisessä varhaiskasvatuksessa olevat lapset ovat oikeutettuja ruokailuun ja tarvittaviin välipaloihin, joista vanhemmat maksavat hoidon kuukausittaisissa maksuissaan. Esi- ja perusopetuksen oppilaat ovat oikeutettuja kunnan tarjoamaan maksuttomaan kouluateriaan koulupäivinä. Lukiolaiset ja ammatillisen peruskoulutuksen opiskelijat ovat oikeutettuja ateriaan vähintään niinä päivinä, joina opetus tapahtuu koulussa.

Päiväkoti- ja kouluruokailun järjestämisessä otetaan huomioon pienten lasten, koululaisten ja opiskelijoiden allergiat ja muut sairaudet, eettiset valinnat ja uskonnon erityispiirteet.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaAskolan kunta
Palvelusta vastaaAskolan kunta
Alue Askola
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Askolan kunta
Päivitetty: 28.9.2019