suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Askolan kunta

Kouluruokailu

  • Palvelu
  • Askola
  • Julkinen palvelu

RUOKA- JA SIIVOUSPALVELUYKSIKKÖ

Askolan kunnan Ruoka- ja siivouspalveluyksikkö kattaa ateria- ja siivouspalvelut kunnan kaikissa toimipisteissä. Palvelut koskevat kaikkia ikäryhmiä ”vauvasta vaariin”.

Ruokaa valmistetaan n. 1100 lounasta päivässä ja välipalat oppilaille ja päiväkoteihin, aamupalat, päiväkahvit, päivälliset ja iltapalat palvelukeskukseen. Myöskin kunnassa tarvittavat vieras- ja k ...

Toimi näin

Tausta ja lainsäädäntö

Niin osa-aikaisessa kuin kokopäiväisessä varhaiskasvatuksessa olevat lapset ovat oikeutettuja ruokailuun ja tarvittaviin välipaloihin, joista vanhemmat maksavat kuukausittaisissa varhaiskasvatusmaksuissaan. Esi- ja perusopetuksen oppilaat ovat oikeutettuja kunnan tarjoamaan maksuttomaan kouluateriaan koulupäivinä. Lukiolaiset, ammatillisen peruskoulutuksen opiskelijat ja kansanopistossa opiskelevat oppivelvolliset ovat oikeutettuja ateriaan vähintään niinä päivinä, joina opetus tapahtuu koulussa.

Päiväkoti- ja kouluruokailun järjestämisessä otetaan huomioon pienten lasten, koululaisten ja opiskelijoiden allergiat ja muut sairaudet, eettiset valinnat ja uskonnon erityispiirteet.

Palvelun toteuttaa

Askolan kunta

Palvelusta vastaa

Askolan kunta
Tekstistä vastaa: Askolan kunta
Päivitetty: 22.9.2023