suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Ähtärin kaupunki

Kouluruokailu

  • Palvelu
  • Ähtäri
  • Julkinen palvelu

Koululounas on osa koulujen opetus- ja kasvatustehtävää, jossa lapsia ja nuoria opetetaan terveellisiin ruokailutottumuksiin, ruokatapoihin ja suomalaiseen ruokakulttuuriin.

Koululounas sisältää lämpimän ruoan, salaatin/raasteen/tuorepalan, leivän, levitteen ja juoman. Ähtärissä on käytössä 6 viikon kiertävä ruokalista. Ruokalistalla on vaihtelevasti keittoja, laatikkoruokia, kastikkeita ja kappaletavaraa (esim. jauhelihapihvit tai kalapuikot). Vuoden aikojen eri juhlapyhät huomioidaan kouluruokailussa, esim. joulu- ja pääsiäisateria.

Tausta ja lainsäädäntö

Niin osa-aikaisessa kuin kokopäiväisessä varhaiskasvatuksessa olevat lapset ovat oikeutettuja ruokailuun ja tarvittaviin välipaloihin, joista vanhemmat maksavat hoidon kuukausittaisissa maksuissaan. Esi- ja perusopetuksen oppilaat ovat oikeutettuja kunnan tarjoamaan maksuttomaan kouluateriaan koulupäivinä. Lukiolaiset ja ammatillisen peruskoulutuksen opiskelijat ovat oikeutettuja ateriaan vähintään niinä päivinä, joina opetus tapahtuu koulussa.

Päiväkoti- ja kouluruokailun järjestämisessä otetaan huomioon pienten lasten, koululaisten ja opiskelijoiden allergiat ja muut sairaudet, eettiset valinnat ja uskonnon erityispiirteet.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaÄhtärin kaupunki
Palvelusta vastaaÄhtärin kaupunki
Alue Ähtäri
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Ähtärin kaupunki
Päivitetty: 30.9.2021