suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Rovaniemen kaupunki

Koulupaikan hakeminen

  • Palvelu
  • Rovaniemi
  • Julkinen palvelu

Rovaniemellä on 24 perusopetuksen koulua, joista 16 on alakouluja, 7 yhtenäisiä peruskouluja ja yksi yläkoulu. Lisäksi kaupungissa toimii Lapin yliopiston alainen harjoittelukoulu, Rovaniemen Steinerkoulu ja Rovaniemen kristillinen koulu.

Lukuvuoden 2022-23 kouluun ilmoittautuminen on alkanut ja päättyy 7.2.2022. Hakiessasi koulupaikkaa tämän jälkeen, ota yhteyttä Koulutuspalveluiden palveluohjaukseen.

Toimi näin

Lukuvuoden 2022-23 kouluun ilmoittautuminen on juuri käynnissä ja päättyy 7.2.2022. Hakiessasi koulupaikkaa tämän jälkeen, ota yhteyttä koulutuspalveluiden palveluohjaukseen sähköpostitse mervi.poykioniemi@rovaniemi.fi tai puh. (016)322 6600.

Jos haet koulupaikkaa toisesta kunnasta muuttavalle lapsellesi, voit täyttää sähköisen hakemuksen. Rovaniemellä asuville oppilaille koulunvaihtohakemus tehdään Wilma-järjestelmässä.

Kenelle ja millä ehdoin

Perusopetuslain mukaan Suomessa vakituisesti asuvilla lapsilla on lakiin perustuva oppivelvollisuus. Oppivelvollisuus alkaa yleensä sinä vuonna, jona lapsi täyttää seitsemän vuotta ja päättyy, kun perusopetuksen oppimäärä on suoritettu tai kun oppivelvollisuuden alkamisesta on kulunut kymmenen vuotta. Oppivelvollisuus jatkuu aina lukuvuoden loppuun asti sinä lukuvuonna, jona nuori täyttää 17 vuotta.

Jokaiselle oppilaalle osoitetaan koulupaikka lähikouluun väestörekisteriin merkityn osoitteen perusteella. Lähikoulu voi olla muukin kuin maantieteellisesti lähinnä sijaitseva koulu. Kunta määrittelee perusopetuslain mukaisesti lähikoulun. Huoltajalla on oikeus hakea lapselleen koulunvaihtoa muuhunkin kouluun kuin kunnan osoittamaan lähikouluun. Tällöin huoltaja vastaa itse mahdollisista koulukuljetuskustannuksista.

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Perusopetuslaki

Perustiedot

Palvelun toteuttaaRovaniemen kaupunki
Palvelusta vastaaRovaniemen kaupunki
Alue Rovaniemi
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Rovaniemen kaupunki
Päivitetty: 2.2.2022