suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Rovaniemen kaupunki

Koulunuorisotyö

  • Palvelu
  • Rovaniemi
  • Julkinen palvelu

Nuorisopalvelujen nuoriso-ohjaajat tekevät koulunuorisotyötä oman alueensa kouluilla yhteistyössä koulun henkilökunnan, kuten opinto-ohjaajien kanssa. Työmuotoina käytetään välituntitoimintaa, kasvatuksellisia ja ennaltaehkäiseviä oppitunteja, sekä muuta koulujen tarpeiden mukaista, yhdessä sovittua toimintaa.

Nuoriso-ohjaajat käyvät vuosittain pitämässä yläkouluilla toiminnallisia oppitunteja. Niiden aiheita ovat päihdekasvatus, kiusaamisen ennaltaehkäisy, sosiaalinen media, osallisuus sekä kesätöiden hakeminen. Kaikille seiskaluokkalaisille tarkoitetut sujuvasti seiskalle -päivät ovat myös osa koulunuorisotyötä.

Koulunuorisotyön tavoitteena on parantaa kouluviihtyvyyttä ja oppilaiden opiskelumotivaatiota. Palvelua ohjaa Rovaniemen nuorisopalvelujen laatima Koulunuorisotyön toimintamalli -ohjeistus. Sitä järjestävät pääasiassa alueellisen nuorisotyön työntekijät, eli nuorisotilojen nuoriso-ohjaajat.

Toimi näin

Lisätietoa saat alueesi nuoriso-ohjaajilta sekä oman koulusi henkilökunnalta, esimerkiksi opinto-ohjaajalta. Voit ottaa yhteyttä puhelimitse, WhatsAppilla, sähköpostilla, tai alueesi nuorisotilan Facebook- ja Instagram-yksityisviestillä.

Kenelle ja millä ehdoin

Koulunuorisotyö on suunnattu pääasiassa Rovaniemen yläkouluille ja niiden oppilaille. Mahdollisuuksien ja tarpeen mukaan toimintaa voidaan järjestää myös alakoulujen yläluokille ja toisen asteen oppilaitoksissa.

Palvelu on maksuton.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaRovaniemen kaupunki
Palvelusta vastaaRovaniemen kaupunki
Alue Rovaniemi
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Rovaniemen kaupunki
Päivitetty: 22.5.2020