suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Rovaniemen kaupunki

Koulunuorisotyö

  • Palvelu
  • Rovaniemi
  • Julkinen palvelu

Koulunuorisotyö on ennaltaehkäisevää, nuorten tarpeista lähtevää työtä, jonka tavoitteena on parantaa kouluviihtyvyyttä ja oppilaiden opiskelumotivaatiota sekä edistää nuoren ja koko kouluyhteisön hyvinvointia. Toimintaa järjestävät päätoimiset koulunuorisotyöntekijät sekä alueelliset nuoriso-ohjaajat, jotka suunnittelevat, arvioivat ja kehittävät toimintaa yhteistyössä koulun tai oppilaitoksen henkilökunnan kanssa. Palvelua ohjaa Rovaniemen nuorisopalvelujen laatima Koulunuorisotyön toimintamalli -ohjeistus.

Päätoimisen koulunuorisotyöntekijän tehtäviin kuuluvat yksilö-, luokka- ja pienryhmätyöskentely, muu yhteisöllinen työ koulussa tai oppilaitoksessa sekä yhteistyö huoltajien kanssa.

Alueiden nuoriso-ohjaajat käyttävät työmuotoina välituntitoimintaa, kasvatuksellisia ja ennaltaehkäiseviä oppitunteja, sekä muuta koulujen tarpeiden mukaista, yhdessä sovittua toimintaa. Nuoriso-ohjaajat käyvät vuosittain pitämässä yläkouluilla toiminnallisia oppitunteja. Niiden aiheita ovat päihdekasvatus, kiusaamisen ennaltaehkäisy, sosiaalinen media, osallisuus sekä kesätöiden hakeminen. Kaikille seiskaluokkalaisille tarkoitetut sujuvasti seiskalle -päivät ovat myös osa koulunuorisotyötä.

Toimi näin

Lisätietoa saat koulunuorisotyöntekijöiltä, alueesi nuoriso-ohjaajilta sekä oman koulusi henkilökunnalta, esimerkiksi opinto-ohjaajalta. Voit ottaa yhteyttä puhelimitse, WhatsAppilla, sähköpostilla tai yksityisviestillä Rovaniemen nuorisopalveluiden Facebook- ja Instagram-tileiltä.

Kenelle ja millä ehdoin

Koulunuorisotyö on suunnattu rovaniemeläisten peruskoulujen oppilaille ja 2. asteen oppilaitosten opiskelijoille.

Palvelu on maksuton.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaRovaniemen kaupunki
Palvelusta vastaaRovaniemen kaupunki
Alue Rovaniemi
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Rovaniemen kaupunki
Päivitetty: 14.7.2021