suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Posion kunta

Koulun kerhotoiminta

  • Palvelu
  • Posio
  • Julkinen palvelu

Koulun kerhotoimintaa järjestetään opetusministeriön myöntämällä kehittämisrahalla. Kerhoja pyritään järjestämään monipuolisesti kaiken ikäisille koululaisille. Lasten ja nuorten toiveet kerhotoiminnan suhteen otetaan huomioon uusia kerhoja suunniteltaessa.

Koulujen kerhotoiminnan kehittämisen tavoitteena on saada aikaan monipuolista, lapsen ja nuoren kasvua tukevaa vapaa-ajan toimintaa, joka vakiintuu osaksi lapsen ja nuoren iltapäivää. Kerhotoiminta on lapselle vapaaehtoista.

Koulujen kerhotoimintaa kehitetään siten, että toiminnan piiriin saadaan myös niitä lapsia ja nuoria, joilla ei ole esimerkiksi perheen tuen puuttuessa mahdollisuutta harrastaa säännöllisesti. Näin pyritään siihen, että jokaisella lapsella olisi mahdollisuus ainakin yhteen kerhoharrastukseen läpi perusopetuksen.

Kerhotoiminnan kehittämisessä on tavoitteena myös syventää kodin ja koulun yhteistyömuotoja. Koulut voivat hyödyntää kerhotoiminnan järjestämisessä kolmannen sektorin, koulun muiden sidosryhmien ja eri hallintokuntien osaamista.

Suurin osa koulun kerhotoiminnasta sijoittuu koulupäivän yhteyteen. Kerhon kokoontumiset voivat olla viikoittaisia tai vaihtoehtoisesti voidaan järjestää lyhytkursseja tiiviimmässä tahdissa.

Toimi näin

Oppilaat voivat hakea kerhotoimintaan koulujen alettua. Kerhoesite lähetetään koteihin Wilman kautta. Esitteessä kuvataan tarjottavat kerhot ja annetaan ohjeet, miten kerhoihin ilmoittaudutaan.

Kenelle ja millä ehdoin

Kaikki koululaiset voivat osallistua koulun kerhotoimintaan. Kerhoesitteessä kerrotaan ikärajat kunkin kerhon osalta.

Palvelu on maksuton.

Myös kerhossa tarjottava välipala on maksuton.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaPosion kunta
Palvelusta vastaaPosion kunta
Alue Posio
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Posion kunta
Päivitetty: 11.11.2020