suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Hollolan kunta

Koulun ja varhaiskasvatuksen ruokailut

  • Palvelu
  • Hollola
  • Julkinen palvelu

Kouluateria tarjotaan päivittäin ja siihen kuuluu lämmin ruoka, salaatti, raaste tai tuorepala, ruokajuoma, leipä ja levite.

Varhaiskasvatuksessa lapselle tarjotaan hoitoaikojen mukaiset ateriat. Ruoka on monipuolista ja terveellistä.

Päiväkodeissa noudatetaan Hollolan kunnan ruokapalvelun ohjeruokalistaa, myös perhepäivähoitajat toteuttavat sitä soveltuvin osin.  

Ruoka-aine allergioista toimitetaan päivähoitopaikkaan lääkärin- tai terveydenhoitajan todistus, joka uusitaan tarvittaessa vuosittain. 

Tausta ja lainsäädäntö

Niin osa-aikaisessa kuin kokopäiväisessä varhaiskasvatuksessa olevat lapset ovat oikeutettuja ruokailuun ja tarvittaviin välipaloihin, joista vanhemmat maksavat hoidon kuukausittaisissa maksuissaan. Esi- ja perusopetuksen oppilaat ovat oikeutettuja kunnan tarjoamaan maksuttomaan kouluateriaan koulupäivinä. Lukiolaiset ja ammatillisen peruskoulutuksen opiskelijat ovat oikeutettuja ateriaan vähintään niinä päivinä, joina opetus tapahtuu koulussa.

Päiväkoti- ja kouluruokailun järjestämisessä otetaan huomioon pienten lasten, koululaisten ja opiskelijoiden allergiat ja muut sairaudet, eettiset valinnat ja uskonnon erityispiirteet.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaHollolan kunta
Palvelusta vastaaHollolan kunta
Alue Hollola
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Hollolan kunta
Päivitetty: 10.11.2020