suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kangasniemen kunta

Koululaisten iltapäivätoiminta

  • Palvelu
  • Kangasniemi
  • Julkinen palvelu

1.-2.-luokkalaiset sekä erityisen tuen piirissä olevat 3.-9. luokkien oppilaat voivat hakea koululaisten iltapäivätoimintaan. Iltapäivätoiminnan ei ole tarkoitus jatkaa koulupäivää, vaan tarjota mahdollisuus turvalliseen ja virikkeelliseen vapaa-aikaan ja aikuisen läsnäoloon. Toiminta sisältää ulkoilua, satu-/lepohetken, välipalan sekä leikkiä, pelejä ja askartelua (toiveiden mukaan).

Kirkonkylällä iltapäivätoimintapaikka on Kalliolan koululla ja se on koulun järjestämää toimintaa. Aamuhoito järjestetään Kalliolan päiväkodin varhaiskasvatuksessa.

Vuojalahden ja Koittilan kouluilla aamu- ja iltapäivähoitoa tarvitsevat koululaiset hakevat varhaiskasvatuksen ryhmään. Otto Mannisen koululla iltapäivätoimintaa järjestää Pikkuväki ry.

Toimi näin

Kirkonkylällä iltapäivätoimintaan haetaan Wilman kautta kohdasta Hakemukset ja päätökset.

Aamu-, ilta- ja vuorohoitohakemus tehdään varhaiskasvatukseen eDaisyssa.

Vuojalahden ja Koittilan kouluilla koululaisten hakemukset tehdään varhaiskasvatukseen eDaisyn kautta, Varhaiskasvatushakemus.

Kenelle ja millä ehdoin

Aamu- ja iltapäivätoiminta on tarkoitettu ensimmäisen ja toisen vuosiluokan oppilaille sekä kaikkien vuosiluokkien erityistä tukea saaville oppilaille.

Palvelu on maksullinen.

Maksuihin voi hakea maksuvapautusta tai -huojennusta vapaamuotoisella hakemuksella sivistys- ja hyvinvointijohtajalta.

Tausta ja lainsäädäntö

Perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoimintaan voivat hakea ensimmäisen ja toisen vuosiluokan oppilaat sekä kaikkien vuosiluokkien erityistä tukea saavat oppilaat. Aamu- ja iltapäivätoimintaa voidaan järjestää arkipäivisin pääsääntöisesti kello 7 - 17 välisenä aikana.

Toiminta pyrkii tukemaan lasten kehitystä ja kasvua, edistämään hyvinvointia ja tasa-arvoisuutta, ennaltaehkäisemään syrjäytymistä ja lisäämään osallisuutta.

Kunta vastaa aamu- ja iltapäivätoiminnan kokonaisuudesta. Se voi järjestää toiminnan itse tai yhdessä muiden kuntien kanssa tai hankkia palvelut järjestöiltä, yhteisöiltä ja yrityksiltä. Kunnalla ei kuitenkaan ole velvollisuutta toiminnan järjestämiseen. Myös koulun kerhotoiminta tai taiteen perusopetus voivat olla lapsen aamu- tai iltapäivätoimintaa. Kunta päättää aamu- ja iltapäivätoiminnasta perittävien kuukausimaksujen määrästä.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKangasniemen kunta
Palvelusta vastaaKangasniemen kunta
Alue Kangasniemi
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Kangasniemen kunta
Päivitetty: 1.3.2021