suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.

Koulukuraattoripalvelut

  • Palvelu
  • 27 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Koulukuraattorilta lapsesi saa tukea ja apua, kun koulunkäynnissä on pulmia tai esimerkiksi kaverisuhteisiin, elämänhallintaan ja itsenäistymiseen liittyvissä asioissa. Koulukuraattori on lisäksi tukena perhettänne koskettavissa muutos- ja kriisitilanteissa. Voit olla yhteydessä koulukuraattoriin itse tai yhdessä lapsesi/nuoresi kanssa. Koulukuraattorin kanssa keskustelu on vapaaehtoista ja luotta ...

Toimi näin

Koulukuraattorit ottavat vastaan pääsääntöisesti ajanvarauksella ja palvelu on maksutonta. Voit ottaa yhteyttä puhelimitse, tekstiviestillä tai varata ajan suoraan kuraattorilta. Koulukuraattorin vastaanotot toteutuvat pääasiassa oppilaitoksissa opiskelupäivän aikana.

Kenelle ja millä ehdoin

Koulukuraattorin palveluita voivat käyttää kaikki perusopetuksen oppilaat, joihin kuuluvat myös esiopetuksen oppilaat sekä lukioiden ja ammatillisten oppilaitosten opiskelijat.

Tausta ja lainsäädäntö

Esi- ja perusopetuksessa ja toisen asteen oppilaitoksissa opiskelija saa tukea ja ohjausta opiskeluhuollon kuraattorilta. Hän tarjoaa tukea esimerkiksi perhetilanteeseen, vuorovaikutukseen ja ihmissuhteisiin liittyvissä asioissa. Kuraattorin palveluja on tarjolla jokaisessa koulussa ja oppilaitoksessa.

Opiskelijalle on järjestettävä mahdollisuus keskustella henkilökohtaisesti kuraattorin kanssa viimeistään seitsemäntenä oppilaitoksen työpäivänä sen jälkeen, kun opiskelija tai huoltaja on tapaamista pyytänyt. Kiireellisissä tilanteissa mahdollisuus on järjestettävä jo samana tai seuraavana työpäivänä. Kuraattori osallistuu myös koko oppilaitosyhteisön hyvinvoinnin kehittämiseen. Hän ohjaa opiskelijan tarvittaessa myös muiden opiskeluhuollon palveluiden piiriin.

Palvelun toteuttaa

Varsinais-Suomen hyvinvointialue

Palvelusta vastaa

Varsinais-Suomen hyvinvointialue
Tekstistä vastaa: Varsinais-Suomen hyvinvointialue
Päivitetty: 25.3.2024