suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Pyhännän kunta

Koulukuljetus

  • Palvelu
  • Pyhäntä
  • Julkinen palvelu

Pyhännän koulu tarjoaa koulukuljetuksen perusopetuslain mukaisesti kaikille kuljetusoppilaille.

Toimi näin

Harkinnanvaraista kuljetusta (matka alle 5 km) voi perustellusta syystä hakea vapaamuotoisella hakemuksella. Hakemukset osoitetaan sivistysjohtajalle, osoite Koulutie 8 A, 92930 Pyhäntä. Harkinnanvaraisesta kuljetuksesta peritään sivistyslautakunnan päättämä omavastuuosuus, joka on 2 €/oppilas/kolupäivä. Aamu- tai iltapäiväkuljetuksen osalta omavastuuosuus on 1 €/opilas/koulupäivä. Lääkärin-, terveydenhoitajan tms. todistuksen perusteella järjestetystä harkinnanvaraisesta kuljetuksesta ei peritä omavastuuosuutta.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Harkinnanvaraisesta kuljetuksesta peritään sivistyslautakunnan päättämä omavastuuosuus, joka on 2 €/oppilas/kolupäivä. Aamu- tai iltapäiväkuljetuksen osalta omavastuuosuus on 1 €/opilas/koulupäivä. Lääkärin-, terveydenhoitajan tms. todistuksen perusteella järjestetystä harkinnanvaraisesta kuljetuksesta ei peritä.

Tausta ja lainsäädäntö

Esi-, perus- tai lisäopetuksen oppilailla on oikeus kunnan järjestämään maksuttomaan koulukuljetukseen, jos koulumatka on yli viisi kilometriä yhteen suuntaan tai jos se muutoin on oppilaan ikään tai olosuhteisiin nähden liian vaikea, rasittava tai vaarallinen.

Päivittäinen edestakainen koulumatka saa odotuksineen kestää enintään kaksi ja puoli tuntia, 13 vuotta täyttäneillä kolme tuntia.

Maksuttoman kuljetuksen vaihtoehtona on vanhemmille myönnettävä avustus oppilaan kuljettamista ja saattamista varten.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaPyhännän kunta
Palvelusta vastaaPyhännän kunta
Alue Pyhäntä
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Pyhännän kunta
Päivitetty: 11.12.2019