suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Posion kunta

Koulukuljetus

  • Palvelu
  • Posio
  • Julkinen palvelu

Jokaisella oppilaalla, jolla on lain mukaan oikeus ilmaiseen koulukuljetukseen, järjestetään kuljetus kunnan kustantamana. Kuljetussopimus käsittää oppilaan kuljettamisen aamulla kotoa kouluun ja iltapäivällä koulusta kotiin. Koulukuljetuskyytejä voivat käyttää myös muut matkustajat.

Toimi näin

Posion peruskoulun 0. – 9. luokkien oppilaille ei tarvitse erikseen hakea koulukuljetusetuutta. Lukion opiskelija tiedustelee koululta tai kuljetussuunnittelijalta mahdollisuutta käyttää koulukuljetusvuoroa.

Oppilaan huoltajan tulee huolehtia, että huoltajien yhteystiedot ovat ajan tasaiset. Myös mahdolliset osoitteenmuutokset on ilmoitettava koululle.

Erityisperusteinen koulukuljetus myönnetään asiantuntijalausuntojen perusteella enintään lukuvuodeksi kerrallaan.

Kenelle ja millä ehdoin

Posion kunta järjestää kuljetuksen, jos esikoululaisen tai 1. – 3. luokkien oppilaan koulumatka on yli kolme kilometriä tai jos 4. – 9. luokkien oppilaan koulumatka on yli viisi kilometriä. Oppilaan voidaan myös viittä kilometriä pitemmillä matkoilla edellyttää kulkevan osan koulumatkasta itse.

Koulukuljetus järjestetään myös, jos koulumatka oppilaan ikä tai muut olosuhteet huomioon ottaen muodostuisi oppilaalle liian vaikeaksi, rasittavaksi tai vaaralliseksi.

Posion lukiossa opiskelevat voivat käyttää koulukuljetuksia, mikäli vuoron reittä on mahdollisuus käyttää ilman erillisiä järjestelyitä. Koulumatkan pituus tulee olla yli 5 km.

Palvelun toteuttaa

Posion kunta

Palvelusta vastaa

Posion kunta
Tekstistä vastaa: Posion kunta
Päivitetty: 1.8.2022