suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Nokian kaupunki

Koulukuljetus

  • Palvelu
  • Nokia
  • Julkinen palvelu

Esiopetuksen ja perusopetuksen 1.-3.-luokan oppilailla on oikeus kunnan järjestämään maksuttomaan koulukuljetukseen, jos koulumatka on yli kolme kilometriä yhteen suuntaan. Perusopetuksen 4.-9.-luokan oppilailla ja perusopetuksen lisäopetuksen oppilailla on oikeus kunnan järjestämään maksuttomaan koulukuljetukseen, jos koulumatka on yli viisi kilometriä yhteen suuntaan. Esi-, perusopetuksen ja per ...

Toimi näin

Koulumatkan pituuteen perustuvat koulukuljetukset myönnetään ilman erillistä hakemusta (pl. esiopetuskuljetukset). Oppilaan oikeuden koulukuljetukseen sekä kuljetustavan voi tarkistaa oppilaan Wilmasta Koulukuljetukset -lomakkeelta. Taksikuljetuksessa oleville oppilaille ilmoitetaan oppilaan noutoaika ja -paikka Wilman Koulukuljetustiedot -lomakkeella muutamaa päivää ennen lukuvuoden alkua. Lomake löytyy Wilmasta oppilaan tiedoista Lomakkeet >> Koulukuljetustiedot valikon takaa. Huom! Lomake toimii vain selaimella. Bussikuljetuksessa olevat oppilaat lataavat koulumatkoihin oikeuttavan koululipun oppilaan henkilökohtaiselle Tampereen seudun joukkoliikenteen matkakortille ennen lukuvuoden alkua.

Muihin syihin perustuvaa koulukuljetusta sekä koulumatkan tarkistusmittausta anotaan erikseen koulukuljetusperiaatteista löytyvien ohjeiden mukaisesti.

Kenelle ja millä ehdoin

Ehdot määritelty koulukuljetusperiaatteissa.

Tausta ja lainsäädäntö

Esi- ja perusopetuksen oppilailla on oikeus kunnan järjestämään maksuttomaan koulukuljetukseen, jos koulumatka

  • on yli viisi kilometriä yhteen suuntaan tai
  • muutoin on oppilaan ikään tai olosuhteisiin nähden liian vaikea, rasittava tai vaarallinen.

Päivittäinen edestakainen koulumatka saa odotuksineen kestää enintään kaksi ja puoli tuntia, 13 vuotta täyttäneillä kolme tuntia.

Maksuttoman kuljetuksen vaihtoehtona on vanhemmille myönnettävä avustus oppilaan kuljettamista ja saattamista varten.

Palvelun toteuttaa

Nokian kaupunki

Palvelusta vastaa

Nokian kaupunki
Tekstistä vastaa: Nokian kaupunki
Päivitetty: 16.6.2020