suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Liperin kunta

Koulukuljetus

  • Palvelu
  • Liperi
  • Julkinen palvelu

Esi-, perus- tai lisäopetuksen oppilailla on oikeus kunnan järjestämään maksuttomaan koulukuljetukseen, jos koulumatka on yli viisi kilometriä yhteen suuntaan. Maksuttomaan koulukuljetukseen on oikeus myös, jos koulumatka muutoin on oppilaan ikään tai olosuhteisiin nähden liian vaikea, rasittava tai vaarallinen. Liperin kunnassa esikoululaisille ja 1-2 luokkalaisille myönnetään maksuton koulukuljetus, jos koulumatka on yli kolme kilometriä.

Päivittäinen edestakainen koulumatka saa odotuksineen kestää enintään kaksi ja puoli tuntia, 13 vuotta täyttäneillä kolme tuntia.

Maksuttoman kuljetuksen vaihtoehtona on vanhemmille myönnettävä avustus oppilaan kuljettamista ja saattamista varten.

Jos oppilaalle myönnetään huoltajan hakemuksesta koulunkäyntioikeus muuhun kouluun kuin kunnan osoittamaan lähikouluun, huoltaja vastaa oppilaan koulumatkojen järjestämisestä ja niistä aiheutuvista kustannuksista.

Asiantuntijalausuntojen perusteella voidaan edellä mainituista periaatteista poiketen järjestää peruskoulun oppilaalle maksuton koulukuljetus.

Toimi näin

Koulukuljetusten järjestämisen periaatteista määrätään kunnan koulukuljetussäännössä. Maksutonta kuljetusta matkan perusteella ei tarvitse hakea. Huoltajan on mahdollista hakea lapselle myös maksullista koulukuljetusta kuljetussäännössä määriteltyjen periaatteiden mukaisesti.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Jos lapsi ei ole oikeutettu maksuttomaan koulukuljetukseen, huoltajat voivat hakea oikeutta maksulliseen kuljetukseen. Maksullisen kuljetuksen taksa vahvistetaan vuosittain hyvinvointilautakunnassa.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaLiperin kunta
Palvelusta vastaaLiperin kunta
Alue Liperi
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Liperin kunta
Päivitetty: 16.9.2020