suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Keuruun kaupunki

Koulukuljetus

  • Palvelu
  • Keuruu
  • Julkinen palvelu

Keuruulla sivistyslautakunta on päättänyt, että 1.-3. -luokkalaiselle voidaan myöntää ilmainen koulukuljetus koulumatkan ylittäessä 3 km. 3 –luokkalaisilla sivistyslautakunnan päätöksen mukainen koulumatkaetu koskee talvikautta 1.11. - 31.3. Perusopetuslain määräämien kriteereiden ulkopuolisia kuljetuksia tulee anoa sivistyslautakunnalta.

Toimi näin

Ne Keuruun keskustan esikoulun ja ala-asteen, Keuruun yhteiskoulun yläkoulun (7. vl:t) ja lukion (1. vl:t) sekä Haapamäen yhteiskoulun oppilaat, joilla on oikeus maksuttomaan koulukuljetukseen, saavat elokuun alussa kotiin kirjeen koulukyydeistä. Muiden esikoulujen ja koulujen osalta tietoja antaa ensisijaisesti ao. koulu tai kuljetussuunnittelija.

Muista syihin perustuvaa koulukuljetusta haetaan koulukuljetusavustuslomakkeella. Mikäli koulumatka on oppilaalle liian vaikea tai rasittava, on koulukuljetushakemukseen liitettävä tapauksesta riippuen lääkärin, psykologin tai vastaavan asiatuntijan lausunto. Lausunnosta on ilmettävä kuljetustarpeen syiden ja perustelujen lisäksi tarvittava kuljetusmuoto ja kuljetustarpeen ajanjakso. Lomakkeella haetaan myös tilapäistä koulukuljetusta esim. oppilaan loukkaantumisen tai sairauden vuoksi. Lomake löytyy kohdasta Asiointi. Lomake palautetaan sivistystoimistoon.

Kenelle ja millä ehdoin

Ehdot koulukuljetuksen saamiselle löytyvät kaupungin nettisivuilla olevista koulukuljetusperiaatteista. Linkki sivuille on kohdassa Asiointi.

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Esi-, perus- tai lisäopetuksen oppilailla on oikeus kunnan järjestämään maksuttomaan koulukuljetukseen, jos koulumatka on yli viisi kilometriä yhteen suuntaan tai jos se muutoin on oppilaan ikään tai olosuhteisiin nähden liian vaikea, rasittava tai vaarallinen.

Päivittäinen edestakainen koulumatka saa odotuksineen kestää enintään kaksi ja puoli tuntia, 13 vuotta täyttäneillä kolme tuntia.

Maksuttoman kuljetuksen vaihtoehtona on vanhemmille myönnettävä avustus oppilaan kuljettamista ja saattamista varten.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKeuruun kaupunki
Palvelusta vastaaKeuruun kaupunki
Alue Keuruu
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Keuruun kaupunki
Päivitetty: 9.7.2020