suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kemiönsaaren kunta

Koulukuljetus

  • Palvelu
  • Kemiönsaari
  • Julkinen palvelu

Maksuton koulukuljetus myönnetään Kemiönsaarella esikoulun ja vuosiluokkien 1–2 oppilaille kun koulumatka on pitempi kuin 3 km ja vuosiluokkien 3–9 oppilaille kun koulumatka on pitempi kuin 5 km.

Toimi näin

Kenelle ja millä ehdoin

Koulumatkaa mitattaessa huomioidaan kotiliittymän (kohtaa, jossa oma tonttitie liittyy yleiseen tai yksityiseen ajotiehen) ja koulun liittymän välinen matka. Koulumatkaa mitataan lyhimmän turvallisen käyttökelpoisen reitin mukaan, ei autotien mukaan.

Kuljetusoikeus ei tarkoita kuljetusta kotiportailta kouluun vaan oppilaan edellytetään kävelevän lähimmälle linja-autopysäkille tai kokoontumispaikalle. Vuosiluokkien 0–2 oppilaiden edellytetään kävelevän enintään 3 km ja vuosiluokkien 3–9 oppilaat enintään 5 km.

Oppilas, joka ei ole oikeutettu koulukuljetukseen, voi korvausta vastaan saada kuljetuksen mikäli linja-autossa tai taksissa on tilaa. Lippuja saa ostaa kunnan palvelupisteistä. Hinta alle 12-vuotiaille on 1 euro/lippu ja 12-vuotiaille ja vanhemmille 1,40 euroa/lippu. Hinnat pätevät kunnan ostoliikenteessä, tavallisissa linja-liikenteen vuoroissa pätevät Matkahuollon hinnat.

Tausta ja lainsäädäntö

Esi- ja perusopetuksen oppilailla on oikeus kunnan järjestämään maksuttomaan koulukuljetukseen, jos koulumatka

  • on yli viisi kilometriä yhteen suuntaan tai
  • muutoin on oppilaan ikään tai olosuhteisiin nähden liian vaikea, rasittava tai vaarallinen.

Päivittäinen edestakainen koulumatka saa odotuksineen kestää enintään kaksi ja puoli tuntia, 13 vuotta täyttäneillä kolme tuntia.

Maksuttoman kuljetuksen vaihtoehtona on vanhemmille myönnettävä avustus oppilaan kuljettamista ja saattamista varten.

Palvelun toteuttaa

Kemiönsaaren kunta

Palvelusta vastaa

Kemiönsaaren kunta
Tekstistä vastaa: Kemiönsaaren kunta
Päivitetty: 31.1.2023