suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Keiteleen kunta

Koulukuljetus

  • Palvelu
  • Keitele
  • Julkinen palvelu

Keiteleen esi- ja peruskoulun oppilaalle myönnetään koulumatkaetu, jos koulumatka on yli 3 km (esi-3. lk) tai yli 5 km (4.-9. lk). Koulumatkan pituus lasketaan lyhintä tietä pitkin kodista kouluun. Koulumatkaedun voi saada myös jos koulumatka on arvioitu vaaralliseksi tai vaikeaksi. Arvioinnin perustana on sivistyslautakunnan näkemys koulumatkan vaarallisuudesta.

Toimi näin

Koulumatkaetua ei tarvitse hakea, jos kriteerit täyttyvät. Muussa tapauksessa hakemus maksuttomasta koulukuljetuksesta osoitetaan sivistysjohtajalle.

Huoltajan velvollisuutena on tutustua oppilaan kanssa koulumatkaan ja erityisiin vaaranpaikkoihin etukäteen. Heijastimen käyttöön pitää kiinnittää huomiota pimeänä vuodenaikana. Polkupyöräilijän varusteisiin kuuluu pyöräilykypärä.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Esi-, perus- tai lisäopetuksen oppilailla on oikeus kunnan järjestämään maksuttomaan koulukuljetukseen, jos koulumatka on yli viisi kilometriä yhteen suuntaan tai jos se muutoin on oppilaan ikään tai olosuhteisiin nähden liian vaikea, rasittava tai vaarallinen.

Päivittäinen edestakainen koulumatka saa odotuksineen kestää enintään kaksi ja puoli tuntia, 13 vuotta täyttäneillä kolme tuntia.

Maksuttoman kuljetuksen vaihtoehtona on vanhemmille myönnettävä avustus oppilaan kuljettamista ja saattamista varten.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKeiteleen kunta
Palvelusta vastaaKeiteleen kunta
Alue Keitele
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Keiteleen kunta
Päivitetty: 3.9.2020