suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Palvelu

Koulukuljetus

Miten asioin tässä palvelussa?

Katso tähän palveluun liittyvät sähköiset asiointikanavat, puhelinpalvelut sekä palvelupaikat.
Vastuuorganisaatio: Askolan kunta
Alue: Askola
Palvelun kieli: suomi

Perusopetuslain säännösten perusteella Askolan kunta järjestää oppilaille maksuttoman koulukuljetuksen tai avustaa kuljettamista tai saattamista.


Toimi näin

Koulukuljetuksista lisätietoja antaa alakoulujen ja yläkoulun osalta koulusihteeri Mia Aaltonen (mia.aaltonen@askola.fi), puh. 040-7109171 ja lukion osalta koulusihteeri Annukka Sintonen-Seger (annukka.sintonen-seger@eduaskola.fi, puh. 040-7146705.


Kenelle ja millä ehdoin

Kunta järjestää oppilaalle kuljetuksen oman koulupiirin kouluun tai korvaa oppilaan huoltajalle koulumatkakustannuksia, jos koulumatka on yli 5 kilometriä.

Oppilaan varsinaisella koulumatkalla tarkoitetaan oppilaan päivittäistä kodin ja koulun välistä matkaa, jonka oppilas kulkee mennessään kouluun lyhintä, jalankulkukelpoista ja yleisessä käytössä olevaa tietä pitkin kodin pihalta koulun pihalle.

Kunnan velvollisuutena ei ole järjestää koulukuljetusta koko matkalle, vaan kuljetus voidaan järjestää vain osalle matkasta. Kilometrirajat ovat pisimpiä mahdollisia omavastuumatkoja, jotka oppilaan tulee varautua kulkemaan omia neuvoin.

Palvelu on maksuton.


Tausta ja lainsäädäntö

Esi-, perus- tai lisäopetuksen oppilailla on oikeus kunnan järjestämään maksuttomaan koulukuljetukseen, jos koulumatka on yli viisi kilometriä yhteen suuntaan tai jos se muutoin on oppilaan ikään tai olosuhteisiin nähden liian vaikea, rasittava tai vaarallinen.

Päivittäinen edestakainen koulumatka saa odotuksineen kestää enintään kaksi ja puoli tuntia, 13 vuotta täyttäneillä kolme tuntia.

Maksuttoman kuljetuksen vaihtoehtona on vanhemmille myönnettävä avustus oppilaan kuljettamista ja saattamista varten.


Palvelun toteuttaa: 
Askolan kunta