suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.

Kouluikäisen suun terveydenhuolto

  • Palvelu
  • 2 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Koululaiset kutsutaan Vantaan ja Keravan hyvinvointialueella suun tarkastuksiin 1., 3., 5. ja 8. luokalla. Määräaikaiset tarkastukset tehdään koko ikäluokalle. Suun tarkastuksia voidaan tarvittaessa tehdä useamminkin lapsen ja nuoren tarpeiden mukaan. Koululaisten suun tarkastuksia tekevät suuhygienistit ja hammaslääkärit. ​

Suun terveydenhuollon tehtävänä on lasten ja nuorten suun terveyden ...

Toimi näin

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on tarkoitettu Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen koululaisille.

Määräaikaiset suun terveystarkastukset tehdään asetuksen mukaisesti kaikille koululaisille 1., 5. ja 8. luokalla. Lisäksi hyvinvointialueella pyritään tekemään hoidon tarpeen arviointi myös 3. luokan oppilaille purennan kehityksen seuraamiseksi ja suun terveyden edistämiseksi. Yksilölliseen riskiarvioon perustuen suun tarkastuksia voidaan tehdä tätä useammin.

Tarkastus pyritään tekemään koulua lähellä olevassa hammashoitolassa. Tarkastuksia tehdään mahdollisuuksien mukaan myös koulun tiloissa tai autohoitolassa koulupäivien aikana. Aikaa ei tarvitse itse varata määräaikaistarkastukseen.

Tarkastuskäynnillä koululainen saa kotiin vietävän tiedotteen suun ja hampaiston terveydentilasta, mikäli huoltaja ei ole käynnillä mukana.

Koululaiset kutsutaan Vantaan ja Keravan hyvinvointialueella suun ja hampaiston tarkastuksiin 1., 3., 5. ja 8. luokalla. Määräaikaiset tarkastukset tehdään koko ikäluokalle. Huoltajan ei tarvitse varata aikaa määräaikaistarkastukseen, mikäli lapsi on ollut koulussa lukuvuoden alkaessa. Jos lapsi tulee uudeksi oppilaaksi kesken lukuvuoden, pyydetään huoltajaa varaamaan lapselle aika terveystarkastukseen.

Muissa kiireettömissä asioissa huoltaja voi alle 12-vuotiaiden osalta asioida milloin ja missä tahansa sähköisissä asiointikanavissa (Klikkaa oire -arvio tai Maisa-asiointi) tai puhelimitse. Ensimmäistä käyntiä varten täytetään esitietolomake sähköisesti tai vastaanotolla.

Varaa aika kiireettömään suun terveydenhuoltoon puhelimitse alueellisista numeroista:

09 41912050 Pohjoinen alue (Kerava, Koivukylä, Korso). Avoinna ma-pe klo 7:30–15

09 41912060 Itäinen alue (Hakunila, Länsimäki, Tikkurila) Avoinna ma-pe klo 7:30–15

09 41912070 Läntinen alue (Kartanonkoski, Martinlaakso, Myyrmäki) Avoinna ma-pe klo 7:30–15

Kiireellisissä asioissa olethan aina puhelimitse yhteydessä numeroon 09 41912010. Avoinna ma-pe klo 7:30–15. Suun terveydenhuollon ammattilainen arvioi hoidon tarpeen ja sen kiireellisyyden.

Aiemmin varatun hoitoajan voit tarvittaessa perua Maisa-asioinnin kautta tai puhelimitse numerosta 09 41912020. Avoinna vuorokauden ympäri, ajan peruminen ääniviestillä.

Palvelun toteuttaa

Vantaan ja Keravan hyvinvointialue

Palvelusta vastaa

Vantaan ja Keravan hyvinvointialue
Tekstistä vastaa: Vantaan ja Keravan hyvinvointialue
Päivitetty: 9.4.2024