suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.

Koulu- ja opintopsykologipalvelut

  • Palvelu
  • 27 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Koulupsykologilta saat tukea hyvinvointiin, koulunkäyntiin ja oppimiseen liittyvissä asioissa. Koulupsykologilta saat erityisesti tukea silloin, kun oppilaitoksen tukitoimista huolimatta herää kysymys siitä, mistä oppimisen haasteissa on kyse. Mahdollista tarvetta koulupsykologin tekemille tutkimuksille arvioidaan kanssasi sekä yhdessä opettajien ja/tai koulu- ja opiskeluterveydenhuollon kanssa.

K ...

Toimi näin

Koulu- tai opintopsykologiin voit ottaa yhteyttä puhelimitse tai tekstiviestillä. Koulupsykologit ottavat vastaan pääsääntöisesti ajanvarauksella ja palvelu on maksutonta.

Kenelle ja millä ehdoin

Koulu- tai opintopsykologin palveluita voivat käyttää perusopetuksen oppilaat, joihin kuuluvat myös esiopetuksen oppilaat sekä lukioiden ja ammatillisten oppilaitosten opiskelijat.

Tausta ja lainsäädäntö

Opiskeluhuollon psykologi (koulupsykologi) tukee koulunkäyntiä, oppimista ja opiskelijan psyykkistä hyvinvointia ja auttaa oppimisvaikeuksissa. Hän selvittää mielenterveyteen liittyviä ongelmia ja tarvittaessa arvioi koululaisen tai opiskelijan hoidon tai tuen tarvetta.

Psykologin palveluja on tarjolla jokaisessa koulussa ja oppilaitoksessa. Opiskelijalle on järjestettävä mahdollisuus keskustella henkilökohtaisesti opiskeluhuollon psykologin kanssa viimeistään seitsemäntenä oppilaitoksen työpäivänä sen jälkeen, kun opiskelija tai huoltaja on tapaamista pyytänyt. Kiireellisissä tilanteissa mahdollisuus on järjestettävä jo samana tai seuraavana työpäivänä.

Opiskeluhuollon psykologi osallistuu koko oppilaitosyhteisön hyvinvoinnin kehittämiseen. Hän ohjaa opiskelijan tarvittaessa myös muiden opiskeluhuollon palveluiden piiriin.

Palvelun toteuttaa

Varsinais-Suomen hyvinvointialue

Palvelusta vastaa

Varsinais-Suomen hyvinvointialue
Tekstistä vastaa: Varsinais-Suomen hyvinvointialue
Päivitetty: 25.3.2024